Annons
Annons

tvtips2

Vill du få koll på vad du ska se på tv? Cafés Tobias Norström guidar dig till veckans absolut bästa tv-utbud – från Sveriges Så mycket bättre till den brittiska diskbänksrealismens så mycket sämre.

* * *

samycketbattre-430x238-tv

1. Så mycket bättre

(TV4, lördag 20:00)

Annons

TV4:s slagskepp seglar vidare och på lördag är det Kajsa Grytts dag, det lär bli sevärt om så bara för att Kajsa Grytt är en av få deltagare i årets säsong som faktiskt betytt något för svensk musikhistoria. Hittills har hon mest raljerats kring för sina ”mediokra” tolkningar av de övriga i årets säsong, på lördag är det dags för dryga miljonen tittare att inse att de haft fel. Att Kajsa Grytt är en av Sveriges i dag levande viktigaste musiker.

Gilla Cafe.se på Facebook

Läs också Emil Perssons sågning av Amanda Jenssens cover på ”När vi gräver guld i USA”.

 

stopptid-deluxe_0

2. Stopptid deluxe

(Streama på SVT Flow)

Det finns egentligen bara en sak jag älskar med SVT:s Sportnytt: det avslutande segmentet Stopptid. Under vinjetten Stopptid deluxe har kåserande sportjournalistgeniet Jens Lind dessutom fått bre ut sig i en halvtimme (till skillnad från Sportnytts portionsförpackade final på blott 2-3 minuter). Idrottshistoria och tv-guld i härlig symbios.

 

den-forunderlige-konstforfalskaren-430x242-tv

3. Den förunderlige konstförfalskaren

(SVT1, fredag 20:00)

Omfamna din inre kulturkofta och stanna hemma på fredag för att tittat på K Special, då handlar nämligen SVT:s kulturpärla nämligen om konstförfalskaren Mark Landis. I tre decennier lyckades Landis donera förfalskad konst till olika muséer runt om USA, helt utan att någon misstänkte något. Ett intressant levnadsöde i gränslinjen mellan konst och äkthet utlovas.

 

dom kallar oss

4. Dom kallar oss artister

(SVT, onsdag 21:00)

Förra veckan drog en ny säsong av SVT:s Dom kallar oss artister igång och först ut var Veronica Maggio. Denna veckas avsnitt har dock en betydligt mer internationell framtoning då forne Swedish House Mafia-medlemmen Steve Angello berättar om sitt liv och sitt förhållande till musik.

 

twin peaks

5. Twin Peaks

(Streama på Netflix)

Nyligen deklarerades att David Lynch och Mark Frosts klassiska Twin Peaks får en fortsättning 2016. Och som en skänk från ovan kan man redan nu ladda upp med att se de första två säsongerna på Netflix. Utmärkt bingetittning i höstrusket.

 

Landscapes Of Rome In The Snow

6. Jersey Shore

(Streama på TV3 Play)

Jersey Shore är den mest underskattade realityserien någonsin. Berättelsen om ett gäng guidos som firar sommar i New Jersey är nämligen inte bara ett fantastiskt stycke samtidsporträtt, det är dessutom den serie som banade väg för den andra vågen av dokusåpor som nu sköljer över världen. På TV3 Play kan du nu se seriens samtliga fyra säsonger.

 

tyrannosaur

7. Tyrannosaur

(SVT2, fredag 21:45)

Brittisk diskbänksrealism är på film ofta blek och (i ärlighetens namn) rätt tråkig, entré Paddy Considines regidebut Tyrannosaur. En lika jobbigt obehaglig som gripande historia om en våldsam äldre man som finner vänskap och gemenskap i butiksbiträdet Hannah.

 

Tobias Norström

* * *

Mer om tv:

”Därför är Vänner fortfarande lika aktuell”: Jan Gradvall hyllar serien som firar 20 år i tv-rutan

Cafés stora tv-guide: Spana in alla trailers till höstens nya serier

Gymma som Frank Underwood: Därför ger roddmaskinen från House of cards en överlägsen träningsupplevelse

 

Annons

Dela (4)
TweetaLaddar