7 saker du inte får missa på tv i veckan: terrorjakt, svenska sketcher och Brad Pitt

Tobias Norström  |  Publicerad 2014-10-27 11:52  |  Lästid: 3 minuter
tv-du-ska-se-i-veckan

Vill du få koll på vad du ska se på tv? Cafés Tobias Norström guidar dig till veckans absolut bästa tv-utbud – från CIA-drama till svensk humor.

* * *

transparent

1. Transparent

(Streama på Viaplay)

Amazons kronjuvel till tv-drama Transparent har haft en alldeles lysande första säsong. Den forna Six Feet Under-manusförfattaren Jill Soloway har lyckats med konststycket att göra berättelsen om hur pensionären Mort kommer ut som trans och blir Maura för sin familj lika relaterbar som vacker och rolig. Bättre bingetittning finns inte hösten 2014.

 

Inte OK hösten 2014

2. Inte OK

(TV3, tisdag 21:00)

Sociala relationer tycks vara höstens stora tv-trend. Det började med SVT:s Kärlekskoden, sedan följde Brevfilmen och nu TV3:s Inte OK där Felix Herngren och Brita Zackari guidar oss igenom vardagens sociala dos and dont’s, på underhållande, statistik- och sketchbaserat Fredrik Lindströmskt manér.

 

homeland

3. Homeland

(SVT, måndag 22:10)

Homeland är det prisbelönta terrordramat som skildrar en katt och råtta-lek inom den amerikanska säkerhetstjänsten, och nu är säsong fyra i full gång. Även om saknaden efter Brody är stor måste man pliktskyldigt titta ändå.

 

ska-vi-gora-slut-sas1-gallery-01.jpg

4. Ska vi göra slut?

(Kanal 5, torsdag 21:00)

Filip och Fredriks senaste program är simpelt: varje vecka hjälper de, förhoppningsvis, ett par besvara frågan ”Ska vi göra slut?”. Första avsnittet, om Joe och Nina, är lika fint som ömt och inte riktigt som något annat Filip och Fredrik gjort tidigare.

 

tv-cirkeln

5. TV-cirkeln: Downton Abbey

(SVT1, lördag 22:20 eller SVT Play)

Även om du inte följer Downton Abbey borde du se seriens eftersnack i programmet TV-cirkeln med Kristin Lundell och Johanna Koljonen. Mest för att deras initierade tv-snack är lika trevligt som sällsynt i det svenska utbudet.

 

between two ferns

6. Between Two Ferns

(Streama på Funny Or Die)

Komikern Zach Galifianakis träffar kända gäster och ställer extremt dryga frågor, det är upplägget för anti-talkshowen Between Two Ferns. I våras gästades tv-programmet av Barack Obama – hur toppar man den bokningen? Genom att fråga Brad Pitt hur det är att aldrig bli solbränd på grund av sin frus långa skugga och dessutom kasta in en cameo av Louis CK.

 

morran och tobias

7. Morran och Tobias

(Streama på SVT Flow)

Morran (Johan Rheborg) och hennes son Tobias (Robert Gustafsson) ska samsas under samma tak efter att ha levt isär en tid. Den här lilla humorsatsningen om en dysfunktionell familj har flugit lite under radarn. Hittills har två korta avsnitt lagts upp SVT Flow, och båda har varit en förtjusande konstig blandning mellan indieregissören Harmony Korine och Stefan & Krister.

* * *

Mer tv:

”Därför är Vänner fortfarande lika aktuell”: Jan Gradvall hyllar serien som firar 20 år i tv-rutan

Cafés stora tv-guide: Spana in alla trailers till höstens nya serier

Gymma som Frank Underwood: Därför ger roddmaskinen från House of cards en överlägsen träningsupplevelse

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-17 15:10