Hoppa till innehåll

7 skrattiga tweets som visar på det komiska i den aktuella Corona-hysterin

Hund med munnskydd
Jonas Fiskáare

Kan vi inte det här med Coronaviruset nu?

Coronaviruset är på allas läppar just nu. Ständigt kommer nyhetsmedia med nya uppdateringar om aktuella fall, mataffärer som länsats på mjölpulver och andra torrvaror, sportevenemang som riskerar att bli uppskjutna på grund av smittorisken – listan kan göras lång. I veckan nåddes vi av nyheterna att prinsessan Estelles skola (Campus Manilla på Djurgården) hålls stängd tillsvidare efter att en elev på skolan insjuknat i viruset samt att premiären av den nya Bond-rullen No Time To Die skjuts upp till november som en säkerhetsåtgärd.

Frågorna om viruset är oändliga och spekulationerna ännu fler. Är det verkligen säkert att min unge går i skolan i dessa tider? Kan man lita hundra procent på experternas omdömen i den här frågan? Mörkar regeringen antalet smittofall? Tilltron till myndigheter och forskningen verkar vara körd i botten. Det är ingen överdrift att hävda att Coronapaniken är här.

Men låt inte paniken ta överhand, som alltid i svåra tider finns humorn att tillgå för att lätta upp tillvaron en smula. Och vad gäller den uppblossade skräcken för viruset finns det mycket att göra sig lustig åt. Här är 7 tweets som (förhoppningsvis) får dig att dra på smilbanden en aning.

LÄS OCKSÅ: 5 andra gånger mänskligheten skulle utplånas av en epidemi

1. Trumps förnekande av virusets dödlighet

Sedan lång tid tillbaka har man slutat förvånades över den amerikanske presidentens när han skriver ner eller rent av avfärdar det som för allmänheten uppfattas som fakta. Senast för ett par dagar sedan gjorde han ett utspel där han hävdade att Coronautbrottet kommer att försvinna av sig själv så fort vädret bara blir lite varmare och nu detta. Trumps ord är lag, inte sant.

2. Jürgen Klopps ärliga svar

Liverpools succétränare är älskvärd för mycket, inte minst för hur han bemöter media. Och inte heller här gör han sin fans besvikna, när han avböjer att svara på frågor om den eventuella epidemin på ett sätt som bara Jürgen Klopp kan.

3. Den italienske mannens ilska över att pastan är slut

Det finns något roligt med gubbar som inte drar sig för att jämföra samtid med dåtid. Talesättet: ”Det var annat förr i tiden” har väl sällan personifieras tydligare än av denne italienska herre?

4. Den senaste tekniken inom hårklippning

Klart man ska hålla håret i trim, den höga smittorisken till trots. Dock högst oklart om resultatet blir det önskvärda efter att fått sig en omgång med detta verktyg (som ju mest liknar en sekatör man trimmar trädgårdsbuskagen med).

5. Kvinnan som säger en sak och göra en helt annan

Är den här kvinnan medveten om att kameran rullar? Eller lider hon av ett guldfiskminne? Det lär vi aldrig få veta, men lite kul är det i alla fall.

6. Osäkerheten som infinner sig med de nya skyddsmaskerna

Huruvida de skyddsmasker folk panikköpt i ren affekt ens fungerar är en fråga vi lämnar obesvarad till förmån för experter. Men vad som är säkert är att skyddet i alla fall inte blir bättre om man följer den här killens instruktioner.

7. Paniken som uppstår så fort någon hostar

Det är inte lätt att vara premiärminister som det är, med tanke på alla som ständigt uppassar och övervakar en. Men att vara det i Japan under de aktuella omständigheterna, är uppenbarligen mycket svårare.


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.