Äntligen sommar – och dags att göra de där 15 sakerna du snackade om i vintras

Visst är det underbart att sommaren är här och att du har ett fullsmetat schema med aktiviteter du planerar göra i sommar? Planerat ja. Låt inte sommaren 2018 bli som alla andra somrar då du bara hann med att göra en tiondel av dina superplaner.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-08 16:22  |  Lästid: 4 minuter

Kommer du ihåg hur fantastisk sommaren 2018 skulle bli? Du satt där i höstrusket och vintermörkret och pratade på om att när väl solen återvänder skulle du paddla kanot, fjällvandra, du skulle vara en ”yes man” till alla AW:s i solen, du skulle ta grönt kort i golf. Du skulle göra allt och du skulle, och vi citerar dig, “blåsa skiten ur den här sommaren”.

Just det. Låt inte sommaren 2018 bli som alla andra somrar där du gjorde tio procent av alla dina – på förhand – briljanta sommarplaner.

Vi listar 15 typiska sommarsysselsättningar som du och dina kompisar snackade om att göra i vintras – och som det är hög tid att faktiskt göra.

15 saker du skulle ska göra i sommar

Femkamp på Grönan

Hur många gånger har du inte sagt: ”Åh, i sommar ska vi köra femkamp på Grönan!” för att senare, när du summerar sommaren, märka att nej, det blev aldrig någon femkamp på Grönan. Gör inte om misstaget i år.

Tacka ALLTID ja till AW-förfrågningar när det är sol

Nog för att maj 2018 kommer att gå till historien som helt sinnessjukt varm. Men bara för att maj var ovanligt solmässigt underbar betyder det inga garantier för framtida soldagar, och det vet du. Tacka därför ALLTID ja när ett gott AW-tillfälle erbjud i gassande sol. Det gör dig väldigt ”här och nu”, vilket alltid borde vara eftersträvsamt.

Paddla kanot

Sommaridylliskt värre att paddla efter någon av de i ögonfallande sommarlederna. Javisst, stäm oss för den generiskt somriga mysformuleringen, men det ÄR ju så. Se så ta tag i paddlingen nu.

Fiska

Det här har ju du och dina kompisar pratat om att göra mer än en gång i vinter. Glöm inte bort det nu bara för att det blivit just sommar.

Ut och spring (kylan var en behaglig ursäkt oktober-mars)

”Jag vet att jag borde ta mig ut och springa, men det GÅR inte i den här kylan” är en ursäkt som inte är giltig längre – vilket du är fullt medveten om. Det finns få saker som är härligare än att springa på sommaren. Börja redan gärna nu – inte i augusti.

View this post on Instagram

On the road again. #running #trailrunning #20km

A post shared by Daniel Lindström (@daniellindstrom) on

Cykla runt utan agenda (det bedrövliga väglaget var en behaglig ursäkt oktober-mars)

Hög tid att plocka fram hojen som samlat damm under vintern. Att planlöst bara hoja runt och bokstavligen bara göra det som känns soft för stunden väcker eventuellt somriga barndomsminnen till liv. Glöm inte bort att det är (nästan) lika härligt i vuxen ålder.

Spela tennis (på grus)

Även om det finns paddelbanor för utomhusbruk (de är få) och fotbollsspelare som investerar i flashiga paddelhallar (de är fler) är tennis fortfarande den ultimata sommarsporten. Det spelar ingen roll om du bor i Stockholm, Avesta eller Umeå. Utomhusbanor i grus finns och du vet att det inte finns något mer behagligt – tidlöst – somrigt än att se dammet bolma efter att du glidit in en backhandpassering med föredömlig topspin. Tennis ÄR sommar.

Sommarbio

Perfekt familjeaktivitet, perfekt dejtaktivitet och, ja faktiskt, perfekt aktivitet med kompisgänget. Det finns flera möjligheter att se utomhusbio under sommaren i de större städerna. I Stockholm finns bland annat den årligt återkommande sommarbion i Rålis i augusti.

Ta grönt kort i golf

Visst är det frustrerande att tvingas göra ett jäkla teoriprov. Det är ju sommar, skallen ska vara i viloläge. Men nu är det faktiskt dags att ta tag i de där golfplanerna du snackat om varje vinter i 15 år.

Gå 18 slöa minigolfhål

Stillsamheten, fågelkvittret, minigolfbanor fyllda med barr, sommaren. Under det värsta vintermörkret var tanken på 18 slöa minigolfhål ditt mentala happy place. Glöm inte bort det nu bara för att det blivit sommar och fotbolls-VM snurrar under dagtid.

Parkhänget, det goda

Sommarsverige erbjuder parkhäng av absolut mystoppklass. Se till att utnyttja det så ofta som möjligt.

Fjällvandra

Lite roddig aktivitet som kräver sin planering. Men väl värt den när du väl beslutat dig för att göra den! Du belönas dessutom med goda möjligheter att fylla på ditt Instagramflöde med natursköna foton som blir bra – på riktigt.

Åk på roadtrip till TYP Askersund

Askersund får agera som sommarsymbol för den planlösa vi-hyr-bil-och-bara-drar-nånstans-resan. Roadtrip-Sverige blomstrar under sommaren, och är väl värd sin investerade semestervecka.

Bada

Basic sommaraktivitet som det känns att det pratas mer om snarare än utförs i den kvantitet det förtjänas. 21 grader svalk är precis vad du behöver.

Spela ett parti boule

Pensionärsaktiviteten som kidnappats av hipsters är precis lika rolig som den är avkopplande.

3 andra somriga Café-läsningar:

Caféredaktionens favoriter i sommar – 15 soliga tips

Jerka Johansson: Sommarkatastrofer i Stockholm

Olof Lundhs bästa tips för dig som ska till Skåne i sommar

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:33