”Brasiliens nationaldrink uppstod som en landsortsdrink som favoriserades av landets bönder. Måtten är inte det viktiga här, och det är fritt fram för att experimentera med mängden socker och citrus för att hitta en smakprofil som passar dig. Purister må hävda att det är viktigt att använda råsocker för att få fram oljorna ur limeskalet på bästa sätt, men det är helt upp till dig.”
Recept: Caipirinha
Du behöver:
½ tesked strösocker
4 limeklyftor (cirka ½ lime)
60 ml cachaça
Gör så här:
Häll socker och limeklyftor i en cocktailshaker och muddla försiktigt för att extrahera limejuicen och oljan från skalet. Addera cachaça, fyll på med is och skaka drinken kall i cirka fem sekunder. Häll den osilade drinken, inklusive limeklyftor och is, i ett whiskyglas och servera.
Receptet är hämtat ur boken Spirited – Cocktails From Around the World (Phaidon) av Adrienne Stillman.
Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt King Magazine.