Så gör du den perfekta caipirinhan – sommarens godaste (och spritigaste) drink

Caipirinha, drink

De bästa resorna går via barskåpet. Café vidgar vyerna med världens vassaste drinkklassiker.

Joel Ågren  |  Publicerad 2021-06-11 15:10  |  Lästid: < 1 minut

”Brasiliens nationaldrink uppstod som en landsortsdrink som favoriserades  av landets bönder. Måtten är inte det viktiga här, och det är fritt fram för att experimentera med mängden socker och citrus för att hitta en smakprofil som passar dig. Purister må hävda att det är viktigt att använda råsocker för att få fram oljorna ur limeskalet på bästa sätt, men det är helt upp till dig.”

Recept: Caipirinha

Du behöver:

½ tesked strösocker
4 limeklyftor (cirka ½ lime)
60 ml cachaça

Gör så här:

Häll socker och limeklyftor i en cocktailshaker och muddla försiktigt för att extrahera limejuicen och oljan från skalet. Addera cachaça, fyll på med is och skaka drinken kall i cirka fem sekunder. Häll den osilade drinken, inklusive limeklyftor och is, i ett whiskyglas och servera.

Receptet är hämtat ur boken Spirited – Cocktails From Around the World (Phaidon) av Adrienne Stillman. 

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt King Magazine.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-06-11 15:10