Christian Bale och Matt Damon som racingförare i Ford v. Ferrari – se trailern här

Christian Bale och Matt Damon i filmen Ford v. Ferrari.

Matt Damon och Christian Bale ska slå det flamboyanta Ferrari-stallet i det legendariska racingloppet Le Mans. Det första smakprovet från höstens storfilm bjuder på action och en minst sagt rafflande historia.

Pär Brandt  |  Publicerad 2019-06-05 15:49  |  Lästid: < 1 minut

Äntligen har vi serverats med det första smakprovet från en av höstens stora – och otvivelaktigt mest fartfyllda – filmer Ford v. Ferrari. I huvudrollerna ser vi Matt Damon som racerföraren Carroll Shelby och Christian Bale som gestaltar den egensinniga racingstjärnan Ken Miles.

Ken Miles var inte bara en gud bakom ratten, han visste också vad som krävs hos ett team som vill bli vinnare. I trailern får vi se en del av de sidor hos Ken Miles som gjorde honom så framgångsrik – men han var inte helt lätt att hantera, kan vi konstatera.

Matt Damon som Caroll Shelby i kommande racingfilmen Ford v. Ferrari.
Matt Damon som Caroll Shelby i kommande racingfilmen Ford v. Ferrari.

Regissören James Mangold har lagt speciell vikt vid att filmen Ford v. Ferrari ska kännas ”på riktigt”, utan allt för många genvägar via animeringar. Filmen innehåller riktiga bilar, det är full fart och autentisk miljö som skapar den dramatiska känslan.

”Att känna dessa bilar vråla förbi är orsaken till att folk älskar racing. Det var väldigt spännande att filma, eftersom det inte krävde att du behövde använda fantasin, allt hände omkring dig,” sa Matt Damon till Entertainment Exclusive.

Filmbolaget 20th Century Fox säger sig ha Oscars-ambitioner. Huruvida filmen håller nivå för en Oscarsstatyett vet vi efter att filmen haft biopremiär 15 november.

Se Christian Bale och Matt Damon i trailern till filmen Ford v. Ferrari här!

Artikeln publicerades först på Auto Motor & Sport.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-06-05 15:51