Annons

Är Die Hard verkligen en julfilm? Här är svaret

Det finns de som menar att Die Hard inte kan vara en julfilm på grund av diverse anledningar, men nu förklarar filmens manusförfattare hur det ligger till.

Joel Linde
Är Die Hard verkligen en julfilm? Här är svaret

Actionklassikern Die Hard från 1988, med en hårprydd Bruce Willis i rollen som New York-snuten John McClane, har naturligtvis rullat på reklam-tv över jul även i år. Det har givetvis även uppföljaren från 1990, som även den utspelar sig i juletider.

Annons

Men det är inte alla som har accepterat de blodiga actionrullarna som julfilmer. Somliga verkar vara av åsikten att endast Love Actually-klingande filmer får klassas som julfilmer, men nu har vi en gång för alla fått det bekräftat av ingen mindre än originalfilmens manusförfattare, Steven E. de Souza.

Gilla Cafe.se på Facebook

På julafton frågade CNN-profilen Jake Tapper de Souza på Twitter hur han ställer sig i frågan och fick då detta svar. (Purim är en judisk högtid.)

Därtill poängterar han det faktum att en havande kvinna har en framträdande roll.

Men spiken i Die Hard-är-en-julfim-kistan var nog ändå när de Souza la upp den här bilden på juldagen, iklädd en tröja med det klassiska citatet ”Now I have a machine gun – HO-HO-HO”, en keps med Pacific Courier-logo, vilket alltså är det påhittade företaget vars firmabil Hans Gruber och grabbarna kör in i garaget när de ska påbörja sin belägring av Nakatomi Plaza. Även de bara fötterna måste väl också ses som en referens till hjälten John McClane?

Så för alla som någonsin tvivlat – Die Hard är definitivt en julfilm!

Här hittar du fler bra julfilmer och serier att se över jul!

Annons

Dela (55)
Tweeta

Annons


Laddar