Fyre Festival-ön är till salu

För 11, 8 miljoner dollar kan du lägga vantarna på ett stycke numera historisk mark.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-07-08 15:45  |  Lästid: < 1 minut

Den episka festivalfloppen Fyre hamnade återigen i världens blickfång när Netflix-dokumentären FYRE: The Greatest Party That Never Happened släpptes i vintras. Filmen berättar alltså historien om evenemanget som marknadsfördes som ”det nästa Coachella” där världens största artister skulle lira för jetsettare på en paradisö, komplett med yachter, lyxiga cabanas, stjärnkockar och hela paketet. Bakom projektet stod den 26-åriga startup-entreprenören Billy McFarland och den relativt avdankade rapparen Ja Rule.

Men de festsugna besökarna som tagit sig till ön i Bahamas där spektaklet skulle gå av stapeln möttes istället av ett snarast postapokalyptiskt kaos där det lyxiga boendet hade bytts ut mot överblivna tält från orkanen Matthew som härjade på Haiti 2016 och den utlovade finmaten istället bestod av – bröd med ost. Deltagarna började bland annat att stjäla madrasser för att använda som skydd mot det piskande regnet istället för att glassa med en paraplydrink i handen. Ett fullständigt haveri till festival med andra ord.

Nu är den lilla ön i öriket Bahamas där det numera legendariska debaclet utspelade sig alltså till salu. Priset är satt till modesta 11, 8 miljoner dollar men då ingår sju stränder i priset. Den privata ön har emellertid inte visat sig vara helt lättsåld och enligt Forbes är det lite halvmeckigt att köpa loss den då de nuvarande ägarna har bakat in egendomen i ett företag och för att köpa ön måste man köpa företaget också.

Läs också:

10 ”va i helvete?!”-ögonblick från Netflix dokumentär om festivalfloppen Fyre

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-07-08 15:45