Hoppa till innehåll

6 julklappstips från Cafés Marlon Appelgren

Cafés Marlon Appelgren väljer julklappar för 2019
Marlon Appelgren

Caféredaktionen tipsar om de bästa julklapparna inför julen 2019.

Julen kanske inte riktigt står för dörren än – men oavsett vad du tycker om det gör däremot julklappsinköpen det. Julklapsinköp är en aktivitet som berikar vissa personers liv, men som förmodligen mest orsakar visst ångest- och stresspåslag för majoriteten. Varje år, samma visa: vad fan ska man köpa?

För inspiration i julklappsletandet har Caféredaktionen satt ihop en lista – en artikel per redaktionsmedlem – med sina favoritjulklappar inför årets julfirande.

Här tipsar Cafés syskontidning Kings digital redaktör Marlon Appelgren bland annat om ett påslakanset, prisvärd multifunktionell väska och tjusiga löpardojor från Under Armour.

1. Påslakanset från Hit The Hay

Efter flera år av kronisk vakenhet om nätterna har det blivit dags att möta sömnkruxet i vitögat. Hur görs det på bästa sätt, då? Genom att bädda nytt, förstås. Och du har inte varit i nirvanat för sängkläder förrän du bäddat nytt med Hit The Hays rekordsköna lyocell-lakan. Så är det bara. Härmed lovar jag att unna min säng och sömn en nystart till 2020. Det är både slutet och starten på dagen värd.

Pris: 1 399 kr

Köp på: Hitthehay.se

2. Multifunktionell toteväska från Arket

Det här extremt samtidsenliga i att sträva mot en slags funktionsutopi har blivit något av en låsning för mig – iallafall när det kommer till väskor. Jag vet exakt hur jag vill ha det. Är det inte en blandning av lågpris, miljötrevligt och mångsidigt får det vara. Du där, som fortfarande går runt med den otympliga Umbro-väskan du bytte till dig för tio Fanta på krita i högstadiet, du får ta och tänka om. Du har packat fel i hela ditt liv.

Pris: 450 kr.

Köp på: Arket.se

3. Coffee table-bok från A24

Man behöver inte vara filmnörd för att placera ett av manusen från den hyllade filmfabriken A24 någonstans jävligt centrerat och synligt på soffbordet i sitt hem. Det borde det stilrena utseendet från A24:s nylanserade coffee table-böcker kunna vittna om. Filmbolaget är nu aktuella med exklusiva tappningar baserade på Oscarsbelönade mästerverk som Ex Machina och Moonlight. Något som känns lika stilfullt inredande som utbildande och passande för tv-rummet i jul. Förutom filmmanusen medföljer även fantastiska bilder och kuriosa kring hur filmerna blev till i böckerna – från skrift till skärm.

Pris: 600 kr

Köp på: Shop.a24films.com

4. Luvtröja i kashmir från Soft Goat

Jylmys is coming. I år kryper jag in i den efterlängtade soffledigheten genom att göra kvitt med noppriga luvtröjor som efter två tvättar ändrar storlek och får insidan till sandpapper. Svenska kashmirmärket Soft Goats kvalitativa luvtröja känns som ett lika självklart alternativ för söndagsmyset hemma som för en finmiddag ute på stan.

Pris: 2 095 kr.

Köp på: Softgoat.com

5. Löparskor från Under Armour

Om jag nu bestämt mig för att spendera mer tid på gymmet i vinter kan jag väl åtminstone få göra det med lite extra snygghet och finess i löpsteget. Under Armours lättdämpade gymskomodell ser ut att hålla löftet för att gå långt på rullbandet i vinter. Skorna är även utrustade med den nya så kallade HOVR-teknologin som ska göra jobbet med att leverera extra bra ventilation och passform för den som vill nå nya höjder med sin träningskomfort.

Pris: 1 299 kr.

Köp på: Sportamore.se

6. Förstklassiga hörlurar från Sennheiser

img

Trots att det är en favoritlåt hade jag ingen aning om att Pink Floyds Wish You Were Here inleds med sprakande ljud från olika radiokanaler. Nu vet jag, och det går förstås att tacka Sennheisers nya premiumlurar PXC 550-II för. Med dessa kåpor hörs toner jag aldrig tidigare varit nära på att registrera med Apple AirPods och andra over ear-hörlurar runt tusenlappen. När man vet hur bra ljud ska låta är det omöjligt att ta ett steg tillbaka. En batteritid på 30 timmar är det dessutom väldigt få lurar som klår.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Fler julklappstips från Café!

10 spritiga julklappstips från Cafés Emil Åreng

6 julklappstips från Cafés Joakim Almén

5 julklappstips från Cafés Joel Ågren

5 julklappstips från Cafés Rasmus Blom

7 julklappstips från Cafés Kristofer Steneberg

5 julklappstips från Cafés Tom Cehlin

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.