5 julklappstips från Cafés Rasmus Blom

Bok om LA, solbrillor, trådlös högtalare, täcke och skor frilagda på en julig bakgrundsbild.

Caféredaktionen tipsar om de bästa julklapparna inför julen 2019.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2019-11-12 13:35  |  Lästid: 3 minuter

Julen kanske inte riktigt står för dörren än – men oavsett vad du tycker om det gör däremot julklappsinköpen det. Julklapsinköp är en aktivitet som berikar vissa personers liv, men som förmodligen mest orsakar visst ångest- och stresspåslag för majoriteten. Varje år, samma visa: vad fan ska man köpa?

För inspiration i julklappsletandet har Caféredaktionen satt ihop en lista – en artikel per redaktionsmedlem – med sina favoritjulklappar inför årets julfirande.

Här tipsar Cafés redaktör Rasmus Blom bland annat om ett par tunna kängor i mocka, en bärbar högtalare och en coffee table-bok om Los Angeles.

1. Skor från Morjas

Stockholmsbaserade Morjas har bara två år på nacken men har redan seglat upp som ett av mina favoritvarumärken när det kommer till skor. I somras levde jag i espadrillerna och på ett bröllop i höstas bar jag pennyloafern - sällan har jag fått så mycket beröm för mina skor! Nu har jag siktet inställt på den nya chukka boot-modellen i mörkbrun mocka.

Pris: 2 495 kr

Köp på: Morjas.com

2. Bok från Louis Vuitton

Årets lyckligaste stund var när jag satt på en takterrass i West Hollywood och sippade på en Piña Colada medan jag betraktade en liten kolibri som, likt jag själv, sippade på nektarn i en blomma. Ibland när jag vill återvända till den stunden plockar jag fram den hyllningsbok till Los Angeles som lanserades i våras, skapad av Louis Vuitton och formgivaren Javier Mariscal.

Pris: 500 kr

Köp på: Louisvuitton.com

3. Högtalare från Sonos

Jag var på plats i Berlin när Sonos lanserade sin första bärbara högtalare Move för några månader sedan. Det var även den mycket elegante Giles Martin, son till ”den femte Beatlen” George Martin, som varit med och utvecklat produkten. Han sa att den är perfekt att ha med sig när man plockar äpplen på sin herrgård i Oxfordshire eller där man nu har sin herrgård.

Pris: 4 499 kr

Köp på: Sonos.com

4. Sängkläder från Magniberg

Bengt Thornefors och Nina Norgren är duon bakom designvarumärket Magniberg som gör något så ovanligt som smakfulla sängkläder. Påslakanet Mother i 100 procent linne har i alla fall gjort mitt sovrum till en bättre plats. Nyligen gick danska textiljätten Kvadrat in som delägare i bolaget så framgångssagan Magniberg lär fortsätta ett bra tag till.

Pris: 2 200 kr

Köp på: Magniberg.com

5. Solglasögon från Chimi Eyewear

Det finns många nystartade svenska varumärken jag gillar. CDLP, All Blues, Nikben, CQP, Atelier Saman Amel eller ovan nämnda Morjas och Magniberg. Ett annat är Chimi Eyewear med Charlie Lindström och Daniel Djurdjevic i spetsen. Hade jag haft hälften av deras driv hade jag nog inte suttit här och tipsat om julklappar. Min favoritmodell heter Berry #004.

Pris: 999 kr

Köp på: Chimieyewear.com

Fler julklappstips från Café!

5 julklappstips från Cafés Tom Cehlin

10 spritiga julklappstips från Cafés Emil Åreng

6 julklappstips från Cafés Joakim Almén

5 julklappstips från Cafés Joel Ågren

5 julklappstips från Cafés Marlon Appelgren

7 julklappstips från Cafés Kristofer Steneberg

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-11-13 14:39