Hoppa till innehåll

6 julklappstips från Cafés Joakim Almén

Julklappar, golfskor, shampoo, tv-spel, leopardblazer och amazon primes logga
Joakim Almén

Caféredaktionen tipsar om de bästa julklapparna inför julen 2019.

Julen kanske inte riktigt står för dörren än – men oavsett vad du tycker om det gör däremot julklappsinköpen det. Julklapsinköp är en aktivitet som berikar vissa personers liv, men som förmodligen mest orsakar visst ångest- och stresspåslag för majoriteten. Varje år, samma visa: vad fan ska man köpa?

För inspiration i julklappsletandet har Caféredaktionen satt ihop en lista – en artikel per redaktionsmedlem – med sina favoritjulklappar inför årets julfirande.

Först ut är Cafés digitala redaktör Joakim Almén som bland annat tipsar om en utstickande nyårstass, streamingvärldens mest prisvärda abonnemang och golfskor som inte ser ut som golfskor.

1. Festlig leopardblazer från Phix

Brittiska retroklädmärket Phix är sannerligen inte för alla, men gillar du 60- och 70-talets utsvävade stil kommer du garanterat att hitta nåt här. Jag har själv köpt tre-fyra jackor från Phix och kan gå i god för kvalitén. Just den här här leopardblazern gör dig otvivelaktigt snyggast på nyårsfesten.

Pris: ca 2 800 kr

Köp på: Phixclothing.com

2. Prisvärt streamingabonnemang hos Amazon Prime

När streamingjättarna Netflix och HBO smyghöjer sina abonnemang med tio kronor (Netflix standardabonnemang kostar 109 kr och HBO Nordics dito 99 kr) framstår Amazon Primes erbjudande om drygt 30 spänn i sex månader som en sensation. För tre cheeseburgare i månaden får du kvalitetsserier som Fleabag, Carnival Row, The Boys, Jack Ryan och Emmyprisade The Marvelous Mrs. Maisel. Streamingvärldens just nu bästa valuta för pengarna.

Pris: ca 30 kr/mån

Köp på: Amazonprime.se

3. Golfskor som inte ser ut som golfskor från Nike

Efter 14 år tog jag i somras upp golfspelandet igen och upptäckte att jag, precis som då, älskar SPELET golf men att jag har väldigt svårt för golfmode. Speciellt golfskor. Åtminstone det konventionella golfskoutseendet. Jag spelade därför i mina låga Dr. Martens hela säsongen i en sorts tyst protest (ja, jag vet töntigt men ändock). Men när det nu vankas vintergolfresa utomlands (ja, jag vet, jag har blivit gammal) riskerar mina Martens att utsättas för svår golfkonservatism och inte få beträda banan. Snälla tomten, jag önskar mig ett par golfskor som inte ser ut som ett par golfskor – gärna Nikes Janoski G Tour.

Pris: ca 1 100 kr

Köp på: Zalando.com

4. Shampoo mot torr hårbotten från Grazette of Sweden

Hade en period för några år sen där jag provade shampoo på shampoo på shampoo mot torrbotten – inget funkade. Sen fick jag tipset om Grazette of Swedens Neccin No.4 sensitive balance och har därefter inte haft någon anledning att prova något annat. Fräsch känsla, i allra högst grad motverkande mot torr hårbotten och prisvärt.

Pris: 169 kr för 250 ml

Köp på: Lyko.se

5. Star Wars-spelet Jedi: Fallen Order

Det var väldigt länge sen det kom ett riktigt bra single player-spel baserat på Star Wars. Lagom till releasen av den sista Star Wars-filmen om Skywalkers ser världen äntligen ut att få ett riktigt bra Star Wars-spel. Star Wars Jedi: Fallen Order imponerade rejält när Café fick förhandstesta spelet. Perfekt julklapp till de äldre barnen – och inte minst dig själv. Star Wars Jedi: Fallen Order släpps den 15 november till Playstation 4, Xbox One och PC.

Pris: 649 kr

Köp på: Webhallen.com

6. Premiumhörlurar från Sennheiser

Ett osympatiskt drag jag har är att bra ljud är viktigt för mig. Kokar när jag ser inbitna musikkonsumerande vänner i iPhone-­lurar. Jakten på det perfekta hörlursljudet – och utseendet – har till slut tagit mig till Sennheisers nya over ear-lurar Momentum 3 som är väldigt tjusiga – och låter ännu bättre. Här stannar jag ett tag.

Pris: 4 390 kr

Köp på: Webhallen.com

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Fler julklappstips från Café!

5 julklappstips från Cafés Tom Cehlin

10 spritiga julklappstips från Cafés Emil Åreng

5 julklappstips från Cafés Joel Ågren

5 julklappstips från Cafés Marlon Appelgren

7 julklappstips från Cafés Kristofer Steneberg

5 julklappstips från Cafés Rasmus Blom

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.