Hoppa till innehåll

5 julklappstips från Cafés Tom Cehlin

Julklappar 2019, Tröjor, resväska, t-shirt
Tom Cehlin Magnusson

Caféredaktionen tipsar om de bästa julklapparna inför julen 2019.

Julen kanske inte riktigt står för dörren än – men oavsett vad du tycker om det gör däremot julklappsinköpen det. Julklapsinköp är en aktivitet som berikar vissa personers liv, men som förmodligen mest orsakar visst ångest- och stresspåslag för majoriteten. Varje år, samma visa: vad fan ska man köpa?

För inspiration i julklappsletandet har Caféredaktionen satt ihop en lista – en artikel per redaktionsmedlem – med sina favoritjulklappar inför årets julfirande.

Här tipsar Cafés redaktör Tom Cehlin Magnusson bland annat om en bok om New Yorks färggranna house- och ballroomscen i skarven mellan 80- och 90-tal och om iögonfallande porslinstallrikar.

1. T-shirt från Cactus Plant Flea Market x Kanye West

T-shirt från Kanye West.

Livet är det som händer medan Kanye West gör någon upprörd. Denna gång har han blivit kristen, förbjudit sitt team att ha sex under skivinspelningen och samtidigt bestämt sig för att kofota in texter om sin nyvunna tro över en tidigare bannlyst 70-talslåt vid namn ”Blowjob” – och, naturligtvis, gjort ett sinnesjukt bra album. När dammet har lagt sig är jag övertygad om att Jesus Is King kommer framstå som en skiva i samma klass som föregångare som The Belle Album av Al Green eller Racional av Tim Maia. Fira det genom en fin t-shirt från Cactus Plant Flea Market.

Pris: 570 kr

Köp på: Kanyewest.com

2. Bok från Soul Jazz Records

Bok från Soul Jazz Records om ballroomscenen på 80-talet.

Om du vill lära dig varifrån nutida popstorheter som Blood Orange och Kindness har snott sitt uttryck ifrån så har underbara skivbolaget Soul Jazz Records släppt en tegelsten om New Yorks färggranna house- och ballroomscen i skarven mellan 80- och 90-tal.

Pris: 250 kr

Köp på: Soundsoftheuniverse.com

3. Resväska från A-to-B

Gul resväska från A-to-B.

Jag förstår så klart att A-TO-B naturligtvis inte gjorde väskorna
åt gästerna på Mick och Bianca Jaggers bröllop i Saint-Tropez, men den här
blekt bananfärgade kabinväskan får mig nästan att tro det. A-TO-B är ett
nystartat svenskt företagets vars väskor ritas av Lee Cotter (före detta V Ave
Shoe Repair). Just den här modellen kombineras bäst med en Tommy Nutter-kostym
med segelvida slag, och en slyngelaktig hårman.

Pris: 1 999 kr

Köp på: accent.se

4. Porslin från Hay

Färgglatt porslin från Hay.

Under de googlingsrundor jag har gjort för att bringa ordning i den, i vissa kretsar, eviga frågan om vilken färg man helst skulle vilja äta för resten av sitt liv (rätt svar: offwhite) så fick jag någon gång reda på att om man vill banta så ska man äta på blå tallrikar, då människors aptit påverkas negativt av att se blått i samband med mat (det är något evolutionshalloj, det där). Detta verkar inte någon ha meddelat Hay som har gjort en massa fina tallrikar i blandade pasteller, däribland blått.

Pris: 119 kr

Köp på: Rum21.se

5. Underställ från Uniqlo

Underställ med heattech-teknik från Uniqlo.

Jag hade fram till för ungefär ett år sen ingen aning om att det fanns långkalsonger för hela kroppen. Det heter tydligen underställ, och när Uniqlo gör det så är det med sin hyllade ”heattech”-teknik. Även om jag är av åsikten att alla klädesplagg bör vara direkt ofunktionella för att vara snygga och värda att köpa så är det faktiskt ändå något att ha på sig plagg som är varma men osynliga. Och med osynlig menar jag inte på samma sätt som en tarvlig lättviktsdunväst eller en sån där kort men aldrig tillräckligt kort strumpa, utan osynlig som i att den inte syns.

Pris: 299 kr

Köp på: Uniqlo.com

Fler julklappstips från Café!

10 spritiga julklappstips från Cafés Emil Åreng

6 julklappstips från Cafés Joakim Almén

5 julklappstips från Cafés Joel Ågren

5 julklappstips från Cafés Marlon Appelgren

5 julklappstips från Cafés Rasmus Blom

7 julklappstips från Cafés Kristofer Steneberg

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.