Hoppa till innehåll

Kanye-designern Virgil Abloh kan ta över på Givenchy

Jakob Adolfsson

Multitalangen och Kanye West-kompisen Virgil Abloh forsätter stiga uppåt i modevärlden. I varje fall om man tror senaste ryktet om att han ska bli nya huvuddesignern på det franska modehuset.

Virgil Abloh (till vänster) tillsammans med vännen Kanye West.
Virgil Abloh (till vänster) tillsammans med vännen Kanye West.

För en dryg vecka sedan bekräftades det att Riccardo Tisci lämnar Givenchy efter tolv år. Enligt ryktet ska han vara på väg till Versace. Hans efterträdare kan bli ingen mindre än Kanye Wests kreativa direktör, Virgil Abloh.

Enligt källor ska den amerikanska designern ha haft diskussioner tillsammans med det franska modehuset. Både Abloh och Givenchy har valt att avstå från att kommentera ryktet.

Men Abloh har däremot varit tydlig med att hans ambition fortfarande är att ta över tyglarna för ett ledande luxuöst modehus.

– Den banan jag följer är fortfarande tänkt att uppdatera och bidra med något nytt i modeindustrin genom att skapa projekt och använda det som en studie i hur man uppdatera ett lyxmodehus, säger Virgil Abloh till magasinet Women Wear Daily.

OFF-WHITE™ x Umbro ⚽️🚧🎯 Now Available at RSVP Gallery ☎📦🔋📡

Ett foto publicerat av RSVP Gallery (@rsvpgallery)

Märket Off-white som Abloh lanserade 2013 intog snabbt första plats på streetwear-scenen och har burits sedan dess av stjärnor som Drake och Beyoncé.

I grunden är han även ingenjör och arkitekt som slog igenom som DJ. Han är medgrundare av konceptbutiken RVSP Gallery i Chicago och nära vän till Kanye West.

Abloh har även samarbetat med Tisci tidigare. De två blev nominerade 2011 tillsammans för  en Grammy för bästa skivpaketering under deras arbete med Kanye Wests album Watch the Throne med kollegan Jay Z.

Virgil Abloh besökte modeveckan i Stockholm på eventet Space by RMH där unga kreatörer fick chansen att visa upp sina märken.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.