Klä dig varmt och snyggt i vinterkylan – 6 stiltips för kalla dagar

martin hansson café

Håll stilen uppe trots vinterkyla och minusgrader. Cafés Martin Hansson ger dig 6 enkla stiltips för hur du visar upp ditt snyggaste jag i vinter.

Martin Hansson  |  Publicerad 2016-11-08 14:24  |  Lästid: 3 minuter
underjacka

1. Underjackan ett måste när du bär rock i vinter

Vill du se elegant ut i en ytterrock under vinterhalvåret är underjackan ett klokt plagg för att slippa frysa – samtidigt som du håller stilnivån uppe. En fleecejacka, tunnare dunjacka eller skjortjacka är tre väldigt uppskattade plagg de allra kyligaste dagarna.

 

underjackaboots

2. Välj vinterrustade skor

Att frysa om fötterna eller att gå omkring i blöta strumpor är aldrig någon hit. Skippa de tunnaste tygskorna när snön landat till fördel för ett par mer vinterrustade skor. Du klär dig bäst i vinter i ett par tåliga boots, kängor eller högre sneakers i läder på fötterna.

 

kashmir

3. Stickade varma plagg

Klär du dig i rätt material så behöver du inte bära oändligt med plagg under vinterns allra kyligaste dagar. Några av höstens mest värmande material är ull, kashmir och alpacka. I kashmiren är det de långa och fina fibrerna som kammas från getternas bål och uppåt som gör materialet exklusivt och värmande. Kashmirtröjan är därmed ett utmärkt vinterplagg.

 

farg herr

4. Bär färg under vinterhalvåret

I Skandinavien är vi vana vid det stilrena och minimalistiska modet – vilket för många innebär en vintergarderob i mestadels grått och svart. Men för att få till den extra snygga looken kan du våga dig på en accentfärg eller ett mönster, som ger lite mer liv till ditt klädval.

 

grooming

5. Glöm inte groomingprodukterna

Är det någon årstid då ansiktet verkligen är i behov av extra kärlek och omtanke så är det under vinterhalvåret. Självklart behöver du inte vända upp-och-ner på plånboken för att vinterrusta din groomingarsenal. Kolla in Cafés groomingredaktörs blogg för smarta tips på prisvärda produkter.

 

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist har koll på klädernas passform. Här stylad i skräddad kostym för nätbutiken Mr Porter.

6. Köp rätt storlek och passform

Stilexperterna svarar nästan alltid samma på frågan om vilket som är bästa stiltipset: Var noggrann med passformen på plaggen och köp rätt storlek. Ta hjälp av kunnig personal i butiken när du investerar i nya plagg, lägg upp byxorna på en gång om de är för långa och tveka inte på att stil-googla någon av dina stilförebilder för att få ett hum om den optimala passformen.

Kläder som skyddar mot kylan!

Håll värmen i en snygg dunjacka – 9 stilsäkra favoriter

Vinterns 10 bästa handskar

Höstens snyggaste polotröjor – 10 shoppingtips

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 14:53