Annons
Annons

11 karaktärer alla vi som spelat Korpen stött på

Känslorna inför Korpen består av lika delar entusiasm över att vara en del av ett lag igen – och förundran över hur det är att vara en del av ett lag igen.

Johan Hedberg

Korpen – platsen där våra fotbollsdrömmar får liv igen (och dit våra knäskålar kommer för att dö). Brunkandet, den sporadiska briljansen och alla original på planen är bara några av de saker man älskar med Korpen. Här är några av dårarna vi alla stött på – eller själva varit.

Annons

Vi har begränsat oss till fotboll i den här artikeln, men karaktärerna återfinns, som du vet, i korplag i alla sporter.

Glöm inte att gilla Café på Facebook så missar du inget!

Gilla Cafe.se på Facebook

1. Facebooklagledaren

Facebooklagledaren lever för Korpenhelgerna. Är det match på söndag – då stannar Facebooklagledaren hemma på lördagskvällen och kolhydratsladdar. Publicerar dagligen uppdateringar i den gemensamma Facebookgruppen. Matchtider, tabellplacering, skytteliga. Blir mer och mer påstridig ju längre säsongen går, i takt med att det blir svårare att få ihop fullt lag.

Illustration: Johan Hedberg

Illustration: Johan Hedberg

2. Assisterande Facebooklagledaren

Den assisterande Facebooklagledaren är han som sagt att han skall hjälpa till, men egentligen bara har en enda sak på agendan: att man ska ha lagfest. Vid den frivilliga anmälan som assisterande Facebooklagledare var han väldigt omtyckt, men är snart genuint hatad av Facebookledaren.

korpenkaraktar-illustration-johan-hedberg-star

Illustration: Johan Hedberg

3. Köttbullen med talang

Med lite träningsdisciplin skulle han kunnat bli fotbollspelare på riktigt. Nu: tar ofta en cigg i halvtid och har alltid ett bluetooth–headset nära till hands ifall han måste sticka till ett svartjobb han är sen till – mitt i matchen.

4. Tappat-bort-matchtröjan-igen–människan

Har aldrig någon utrustning med sig, och behöver låna både fotbollsstrumpor och tejp. Det slutar alltid med att han spelar med en sönderriven pizzakartong eller valfri ihoprullad gratistidning som benskydd.

5. Materialliraren

Materialliraren har orimligt dyra skor och alla andra kläder är gjorda i funktionsmaterial. Strumporna är högt uppdragna och det går åt en halv tejprulle per ben. Materialliraren kallas inte sällan även för Trixaren, detta p.g.a. att han alltid skall dribbla – men aldrig kommer någonstans. Får mycket skit av “Visa er! – människan”.

6. ”Visa er!”–människan

En riktig glappkäft som varken respekterar domare eller regler och har en påtaglig övertro på sin egen förträfflighet. ”Visa er!”-människan är inte sällan sen in i tacklingarna och innebär en skaderisk både för sig själv och alla andra på planen. Vidare romantiserar han Championship över allt annat och är ofta äldst i laget. Också känd som Världens sämsta människa-människan.

Artikeln fortsätter på nästa sida – klicka på pilen nedan!

1 2

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar