Hoppa till innehåll

Två nyanser av blått och inslag av rosa – här är Sveriges nya landslagströjor

Sveriges fotbollslandslags nya matchtröjor 2024.

Adidas har presenterat Sveriges fotbollslandslags nya matchtröjor för 2024. Och visst är den mörk- och ljusblåa färgkombinationen på den gula hemmatröjan lite knepig?

Förra året fick svenska fotbollslandslagen en tjusig utanför planen-svid från J.Lindeberg att bära under mästerskap. Nu presenterar Svenska fotbollförbundet och Adidas de nya tröjorna som ska bäras på plan.

Matchställen kommer att sitta på landslagsspelarna från och med damernas kommande EM-kval som börjar i april och herrarnas Nations League-spel som drar igång i september.

Den klassiska gula hemmatröjan är hyfsat lik den tidigare Adidas-tröjan – med en stor förändring: de blåa ränderna kommer i två nyanser. En mörkare och en betydligt skrikigare ljusblå. En okonventionell färgmatchning som förmodligen inte kommer vinna några stilpriser.

Bortatröjan är desto mer experimentell med sin mörkblå tröja med gula och rosa inslag. En förmodad vattendelare, men undertecknad tycker att de rosa inslagen lirar fint med den mörkblå tonen och den gula Adidas-loggan och landslagsemblemet smälter in bra i sammanhanget.

Vad tycker du?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.