Annons
Annons

Här visar Zlatan upp det nya bortastället – inför rysaren mot Danmark!

Lagom till det stundande dubbelmötet mot Danmark klär sig det svenska landslaget som ska ta oss till EM 2016 i ny skrud. Gult och blått är utbytt mot blått och – grått!

Olle Arnell

Det har väl knappast undgått någon att Sverige står inför ett ödesmöte mot Danmark om vilket landslag som tar sig till EM 2016. Playoff-matcherna spelas på lördag på Friends Arena i Solna och på tisdag på Parken i Köpenhamn. Psykningskriget har startat, och uppladdningen inför mötet är igång.

Annons

Inför bortamatchen på Parken på tisdag släppte idag förbundet den nya bortatröjan – och den sticker ut från tidigare års tröjor som alltid gått i gult och blått; för första gången någonsin får vi se inslag av gråa nyanser i ett svenskt landslagsställ.

Redan under onsdagen läckte bilden på Erkan Zengin, Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal i den nya gråblå matchtröjan ut på sociala medier, men förbundet lade locket på angående om det var det nya bortastället eller inte. Men idag blev det så officiellt när både Adidas och lagkapten Ibrahimovic publicerade bilder på det nya matchstället.

Det är första gången sedan tröjan landslaget bar under VM 1994 som vi ser vita inslag i ett svenskt matchställ.

Kolla in hela matchstället med shorts och strumpor i bildspelet nedan!

Läs också: Därför är matcherna mot Danmark riktiga rivalmöten!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs också: Därför är matcherna mot Danmark riktiga rivalmöten!

Annons

Dela (81)
TweetaLaddar