Annons

Marcus Oscarsson: ”Det här är min favoritjulfilm”

TV4:s politiska expert med ett GIGANTISKT intresse för USA och amerikansk politik berättar här om sin absoluta favoritjulfilm – och hans val kan inte förvåna någon.

Oliver Beckman
Marcus Oscarsson: ”Det här är min favoritjulfilm”

marcus oscarsson

Vilken är din favoritjulfilm?
– Narniaseriens Häxan & Lejonet är en stor favorit liksom romantiska Lady & Lufsen från 1955. Men min nummer ett är ändå den amerikanska klassikern It’s a Wonderful Life med James Stewart och Donna Reed från 1946.

Annons

Vad är det som är så bra med just den rullen?
– Den har allt: spänning, romantik och drama samt väcker många värdefulla tankar. Den är väldig amerikansk och har ett perfekt julbudskap om värme och vänskap där hela staden ställer upp för att rädda unge George Bailey som är på ruinens brant i kampen mot ondskan. Den toppar listorna som USA:s bästa jul-drama genom tiderna.

Gilla Cafe.se på Facebook

Minns du när du såg den första gången? Kommer du ihåg vilka känslor du fick?
– En mix av värme, USA, jul, romantik, familjen och party. Man tas med till en gyllene tids-era då idealen stod högt. Mer amerikanskt än så här kan det inte bli.

Vilken är din favoritscen?
– När golvet öppnar sig och folk hoppar i swimmingpoolen, eller förresten, allra bäst är slutet när dottern säger att varje gång en klocka ringer får en ängel sina vingar. Så är det med det allra främsta filmerna – där är slutet det som är allra bäst.

Och hur många gånger har du sett filmen?
– Ja, en gång varje jul sedan jag såg den första gången. Så det blir väl kanske 10 gånger nu. Jag ser fram emot att se den minst 100 gånger till!

 

Här är trailern till filmen som Marcus Oscarsson har som favorit!

 

Relaterad läsning: Komikern Simon Svenssons favoritfilm i jul >

 

Annons

Dela (448)
Tweeta

Annons


Laddar