Marcus Oscarsson: ”Det här är min favoritjulfilm”

Oliver Beckman  |  Publicerad 2015-12-23 17:45  |  Lästid: < 1 minut
marcus oscarsson

Vilken är din favoritjulfilm?
– Narniaseriens Häxan & Lejonet är en stor favorit liksom romantiska Lady & Lufsen från 1955. Men min nummer ett är ändå den amerikanska klassikern It’s a Wonderful Life med James Stewart och Donna Reed från 1946.

Vad är det som är så bra med just den rullen?
– Den har allt: spänning, romantik och drama samt väcker många värdefulla tankar. Den är väldig amerikansk och har ett perfekt julbudskap om värme och vänskap där hela staden ställer upp för att rädda unge George Bailey som är på ruinens brant i kampen mot ondskan. Den toppar listorna som USA:s bästa jul-drama genom tiderna.

Minns du när du såg den första gången? Kommer du ihåg vilka känslor du fick?
– En mix av värme, USA, jul, romantik, familjen och party. Man tas med till en gyllene tids-era då idealen stod högt. Mer amerikanskt än så här kan det inte bli.

Vilken är din favoritscen?
– När golvet öppnar sig och folk hoppar i swimmingpoolen, eller förresten, allra bäst är slutet när dottern säger att varje gång en klocka ringer får en ängel sina vingar. Så är det med det allra främsta filmerna – där är slutet det som är allra bäst.

Och hur många gånger har du sett filmen?
– Ja, en gång varje jul sedan jag såg den första gången. Så det blir väl kanske 10 gånger nu. Jag ser fram emot att se den minst 100 gånger till!

 

Här är trailern till filmen som Marcus Oscarsson har som favorit!

 

Relaterad läsning: Komikern Simon Svenssons favoritfilm i jul >

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-27 15:52