Annons
Annons

Nick-Jonas-Kingdom

Pojkbandsstjärnan har hittat en ny stil. Café träffade Nick Jonas och pratade om hur man bygger superkroppen, påträngande fans och relationen till exflickvännen Miley Cyrus.

* * *

Vi minns (några av oss i alla fall) Nick Jonas som en av brorsorna i Jonas Brothers – gruppen som fick tonårstjejer världen över att skrika sig hesa utanför lyxhotell och släppte hits som Burnin’ Up och When You Look Me In The Eyes. De har sålt över 17 miljoner album och som yngsta personer någonsin frontat Rolling Stone Magazine. En och annan kanske tror att karriären är död efter de gyllene åren. Men för lillebrorsan Nick har den tagit helt nya steg.

nick-jonas-gammal

Den gamla Nick Jonas.

* * *

I höstas släppte han soloalbumet Nick Jonas, en skiva med ett betydligt vuxnare sound än tidigare. Nyligen hade tv-serien Kingdom premiär i Sverige (sänds på TV12 och TV4 Play Premium), där Nick Jonas spelar MMA-fightern Nate – en roll som krävde en hel del förberedelse, både fysisk och mentalt.

Café träffar Nick Jonas på hans Sverigebesök. Han är entusiastisk över sitt nuvarande projekt.

Kingdom är ett häftigt projekt, och det är jättespännande att få vara med om. Min rollfigur Nate går igenom många olika hinder och gör en stor personlig resa. Att spela rollen har varit en känslomässig och fysisk utmaning. Min rollfigur har ägnat hela sitt liv åt att fightas och fokusera på idrotten, så plötsligt är han med om en olycka. Då börjar han fråga sig vem han själv är, egentligen. Det har varit grymt att få bygga den här rollen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Ser du några likheter med din egen karriär?

– Ja, det finns en del likheter mellan oss. När Jonas Brothers la ner ägnade jag mycket tid åt att försöka upptäcka vem jag själv var. Och vad är nästa steg? I mitt fall är det vad jag håller på med just nu.

Din karaktär är gay. Har det påverkat hur du har jobbat med honom?

– Han är inte öppet gay, han håller fortfarande på att upptäcka sin sexualitet. Det gör hela serien mer intressant än om det skulle vara förutbestämt hur han var.

Hur har gayvärlden reagerat på Kingdom?

– Jag har fått fantastisk respons. Kingdom är en väldigt ärlig och verklig historia, och den är viktig att berätta. Jag har verkligen haft en vilja att visa karaktären respekt.

Du måste byggt upp musklerna rätt ordentligt inför serien?

– Allt handlar om att förkroppsliga honom, det här är ju en kille som har vigt hela sitt liv åt träning. Jag gick på ett strikt schema med två träningspass om dagen under två månader. Mycket curcuit training (en sorts intensiv konditionsträning), men också ren styrketräning. Jag skulle ju gå upp sju kilo inför rollen. Under träningen gick jag också på en mycket strikt diet med nästan inga kolhydrater och massor av protein – kött, kyckling, fisk och sånt.

Hur var det?

– Utmattande! Ärligt talat så älskar jag ju inte direkt att träna. Men jag jobbade hårt och det var värt det.

Kommer du fortsätta träna?

– Ja, jag gör redan det. Jag måste hålla igång eftersom det är bestämt att vi ska spela in en andra säsong.

MMA är en väldigt maskulin sport. Hur kändes det att skildra den?

– Jepp, det är en maskulin sport, och det finns också väldigt många talangfulla kvinnor i den. Men jag tycker det är ett häftigt sätt att träna på som jag uppmuntrar folk att testa. Det är ett väldigt basic sätt att slåss på.

Slogs ni på riktigt under inspelningarna?

– Nja, alltså vi nuddade varandra, men kanske bara med 25 procents styrka så det gjorde verkligen inte ont att få ett slag. Men en medspelare råkade illa ut, han fick en armbåge rakt i ansiktet!

 

nick-jonas-skinnjacka

Foto: Pressbild.

* * *

Soloalbumet Nick Jonas, som är mer influerat av pop och R’N’B än tidigare album, sparkade sig snabbt in på de amerikanska topplistorna när det släpptes i höstas. Singeln Jelaous (se videon här) toppade under en period amerikanska Billboard-listan Hot Dance Club Songs.

Hur känns det att köra solo?

– Det är spännande! Jag har helt enkelt jobbat mycket med soul och R’N’B och resultatet är fantastiskt. Det är definitivt en produktion som har växt med tiden på ett organiskt sätt. Att få bygga upp soundet jag är ute efter, och se hur det blir större än jag någonsin trott. Och att få se låten Jealous växa till sig och bli en av de mest spelade låtarna!

Just det, den bygger på en händelse du själv var med om?

– Den handlar om en kille som stirrade på min flickvän när jag och hon var ute. Det var uppenbarligen en dejt, så det var lite komiskt, samtidigt som jag fick väldigt mycket känslor kring det och var tvungen att skriva en låt.

Ångrar du aldrig att ni splittrade bandet?

– Det var en bra grej att vi la av, helt klart. Det tog ett tag att vänja sig vid splittringen, men i stort sett har det varit en väldigt nyttig grej att börja jobba själv. Det var rätt grej för oss alla. Jag har fått så mycket mer frihet sen dess, jag kan göra och säga precis vad jag vill och jobba med mina egna olika sound. Bestämma mitt eget öde, du fattar!

Saknar du någonsin livet som pojkbandsstjärna?

– På sätt och vis saknar jag att ha mina bröder och bästa vänner runt omkring mig hela tiden. Men just nu är jag spänd inför nästa steg i karriären.

Saknar du inte fansen?

– Nej, för de är passionerade och finns kvar. Jag har sett många av dem växa upp och fortsätta stödja mig!

Mest ambitiösa ett fan har gjort?

– Svårt att säga. En person hoppade på flaket till vår van medan vi körde till en spelning. Vi märkte ingenting förrän vi var framme. Säkerhetsfolket tog hand om det, vi andra bara garvade.

Rakt på sak: har du lämnat Disneystämpeln bakom dig?

– Ja, jag har tagit ett gäng steg sen dess. Det känns vuxet, och det jag gör nu är en bra start.

 

nick-jonas-flaunt

Nick Jonas chockade världen i höstas med den här bildserien för magasinet Flaunt, där nästan allt åkte av för kameran

* * *

Du var ihop med Miley Cyrus förut. Ses ni fortfarande?

– Nej inte direkt, vi var väldigt unga på den tiden. Klart att jag tänker på att vi båda var Disneystjärnor och nu har vuxit upp och fått varsin karriär… jag har faktiskt stött på henne några gånger, men jag har aldrig brytt mig om att gå fram och hälsa.

Vad händer härnäst?

– Jag ska vara med i en tv-serie som heter Scream Queens, göra en turné med nya albumet och göra nästa säsong av Kingdom. Det ger mycket för min musikkarriär att jag också är skådespelare, det är en bra bas när man ska möta sin publik.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs också!

De är hetaste bandet 2015 – nu klara för Way Out West

Mark Ronson: ”Jag är 39 år nu och kan inte klä mig hur som helst”

Okände svenskens modesuccé på Instagram – har över en miljon följare

 

Annons

Dela (20)
Tweeta

Annons


Laddar