Hoppa till innehåll

Orimlighetsrapporten vecka 1

Här kommer årets första rapport. Som även samlar upp det orimligaste från vecka 52 och 53 då den lilla myndigheten som är jag höll stängt över jul och nyår. Orimligast vecka 52, vecka 53 och vecka 1: 7) Det där julkortet Julkortet från republikanska Nevadapolitikern Michele Fiore och hennes frihetsälskande familj roterade på internet redan i början av december men nådde inte orimlighetsverket förrän i mellandagarna så vi … Continued

0

Här kommer årets första rapport. Som även samlar upp det orimligaste från vecka 52 och 53 då den lilla myndigheten som är jag höll stängt över jul och nyår.

Orimligast vecka 52, vecka 53 och vecka 1:

7) Det där julkortet

Julkortet från republikanska Nevadapolitikern Michele Fiore och hennes frihetsälskande familj roterade på internet redan i början av december men nådde inte orimlighetsverket förrän i mellandagarna så vi tar med det i denna rapport. För att året 2015 inte är levt förrän du sett det.

1

6) Donald Trump

Donald Trump (vars skenande orimlighet behandlades i en specialrapport i december) har förstått att slarvigt verklighetsförankrade utspel är en riskfri strategi och fortsätter att mata opinionen med uppgifter från en parallell verklighet som bara han har nyckeln till.

5) Den där polismannen

Om jag inte visste bättre än att dra hela nationer över en kam skulle jag säga att det vilar någonting typiskt danskt över detta. De slår ju redan ihjäl kaniner med cykelpump i direktsänd radio och sprättar upp giraffer inför barn – klart att de även har en polisman som inte bara helt obekymrat verkställer dansk signalpolitik utan också famlar efter den mest osmakliga referenspunkt han kan hitta i Europas historia när han gör det!

3

4) Vaginalhögtalaren

Spanska Institut Marquez har tagit fram ett slags iPod för blivande (och särskilt omtänksamma) föräldrar. Man kallar den Babypod och den levereras med en för ändamålet skonsamt formgiven högtalare som förs upp i vaginan, varifrån musiken riktas mot livmodertappen och kan avnjutas av fostret. Nu väntar vi bara på små hörlurar för testiklarna.

3) Rasistväderleksrapporten

SD:s intellektuella kusin UKIP har en dokumenterad tendens att söka naturvetenskapligt sköra förklaringar till naturkatastrofer. I fjol hävdade en David Silvester att Englands svåra översvämningar orsakats av parlamentets beslut att legalisera samkönade äktenskap (ett utspel som resulterade i att han uteslöts ur UKIP) och i år har en Stephen Poulter lanserat teorin om att översvämningarna är (wait for it…) flyktingarnas fel. Oklart hur, men den enda tänkbara ”logiken” här är att de 30 syriska familjer som placerats i grevskapet Cumbria på något sätt fått landmassan att sjunka. Det är inte rimligt.

2

2) Fokusfrågan

3 januari 2016 skriver Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg en text riktad mot vänstern och under snötäcket av nyreaktionära signalord – här förekommer såväl Södermalm som brunstämplande och obekväma sanningar – saknar den inte poänger. Men dessa begravs av den bländande orimligheten i ett förhållande jag redan adresserat så jag kan lika gärna citera mig själv här.

Vänstern måste sluta fokusera på en enda sak (SD) skriver Expressens Anna Dahlberg i sin 17:e krönika om invandring på 6 månader. — Andrev Walden (@AndrevWalden) 3 januari 2016

1) Alternativmedia på två ben

Två män filmar en sketch när en bekymrad kvinna stannar med bilen. Det finns skäl att anta att hon är en konsument av ”alternativmedia”. Eller att hon kommer från framtiden – där singulariteten tillåter kommentarsfält att anta mänsklig form. Kusligt är det i alla fall.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/FacebookDevelopers/posts/10151471074398553”]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.