Hoppa till innehåll

Pormaskar – de mest effektiva ansiktsmaskerna

Pormaskar hit och pormaskar dit! Om det är något jag får mail om så är det finnar och pormaskar. Det svarta i pormaskarna är inte direkt smuts, det är talg som i kontakt med vår skitiga värld oxiderar och blir svart. För att komma iordning med irriterande pormaskar är konsekvent rengöring och exfoliering ett måste. … Continued

Pormaskar hit och pormaskar dit! Om det är något jag får mail om så är det finnar och pormaskar. Det svarta i pormaskarna är inte direkt smuts, det är talg som i kontakt med vår skitiga värld oxiderar och blir svart. För att komma iordning med irriterande pormaskar är konsekvent rengöring och exfoliering ett måste. Det närmsta jag kommit till en mirakelprodukt är Paulas Choice’s syror. Här kommer mina mest effektiva tips på produkter mot pormaskar!

Charcoal sheet mask, 315 kr, Dr Jart+

Pore Control Scrub, 195 kr, Dermalogica

Clinique City Block, 395 kr, Clinique

Facial Polish, 289 kr, Bliss

 * * *

Caolion, 300 kr, Sephora

Denna tvåstegsraket känns som en framtidsprodukt. Den svarta masken med kol skrubbar bort död hy och aktiverar värme när man applicerar den. Som en varm Zorro-mask! När man sedan tvättar av den är det dags att att applicera mask nummer två som med glaciärvatten och mentol lugnar och svalkar irriterade hy.

Nyligen lanserasde Biotherm denna 3 minutsmasken som rengör huden på djupet. Med marockansk rhassoullera tar den bort överblivet fett i ansiktet och lämnar porer mindre och renare. Den tjocka lermasken känns fräsch och hälsosam och ska enligt Biotherm var 94% biologiskt nedbrytningsbar. Det enda negativa jag kan säga är att masken inte stelnar.

T-Pur Clay Mask, 325 kr, Biotherm Homme

 * * *

Cliniques City Block – YAY! Näsplåster mot porer – NAY! Koreanska porplåster har aldrig haft någon verkan på mig, om de ens fastnar sitter de som berget och sliter bort alla fina små hårstrån, mycket smärtsamt.

 *  * *

Många frågar mig om sådana här black pore peel off masks som det är reklam för på Facebook och Instagram. NEJ säger jag. I dessa masker (och många andra typer av peel off masker) finns polyvinyl som är till för att skapa en film över ansiktet så att masken kan dras av. Nog för att det känns kul men i ärlighetens namn – hur hälsosamt känns det att smeta plast i ansiktet? Dessutom kan polyvinyl irritera huden.

 

Läs mer!

Allt du vill veta om pormaskar och hur du slipper dem!

Genväg till perfekt hy

Allt du vill veta om att motverka finnar

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.