Netflix nya zombieskräckis skapar allvarliga sömnproblem

Netflix nya zombieskräckfilm Les Affamés (Ravenous) är den senaste snackisen på Twitter – och det verkar som att den orsakar rejäla sömnsvårigheter.

Joel Linde  |  Publicerad 2018-03-15 17:13  |  Lästid: 1 minut

Du kanske har märkt att vi på Café gillar skräck, och det gör Netflix också. Väldigt mycket. Bland mycket annat tog de nyligen in den spanska skräckisen Verónica, de har gjort originalfilmen The Ritual och de släpper snart en Dansk serie, The Rainsom verkar ohyggligt obehaglig.

I mars släppte de också ytterligare en originalfilm i skräckgenren, denna i Walking Dead-kategorin zombie. Les affamés (Ravenous) handlar om – surprise – ett virus som sprids som vinden och gör grannar och familjemedlemmar till vidriga zombies. Så långt inget nytt under solen, så att säga, men folk som sett filmen påpekar att den har ett unikt berättarsätt vilket gör den fruktansvärt kuslig.

Tillräckligt kuslig för att störa nattsömnen ordentligt, tydligen.

Precis om Meredith här påpekar är det vissa som säger att de inte riktigt förstår allt som händer i filmen, men det behöver ju inte nödvändigtvis vara något dåligt.

”Det är den bästa zombiefilmen jag sett på flera år”.

https://twitter.com/mrmattmccarthy/status/972532789198442497

Se klippet som visades upp inför Stockholm Filmfestival 2017.

Här är trailern:

Filmen är regisserad av kanadensaren Robin Aubert som bland annat regisserat flera avsnitt av Real Detective på Netflix. I rollerna ser vi bland andra Marc-André Grondin, Monia Chokri, Charlotte St-Martin och Marie-Ginette Guay. Les Affamés har imponerande 91 procent på Rotten Tomatoes och 6,2 på Imdb.

Du gillar nog även:

11 bästa skräckfilmerna – baserade på sanna historier

10 läskigaste skräckfilmerna på Netflix

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-03-15 17:33