Frågan alla ställer sig efter Maradonas skurkiga handslag

I dagens VM-svep konstaterar vi att Johan Kücükaslan hade rätt – Belgiens Batshuayi är en rolig en på Twitter. Vi oroas över den lite väl perfekta svenskvägen till semifinal och vi hjälper dig att hålla uppe VM-lågan denna matchlösa fredag. Häng mé!

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-29 10:54  |  Lästid: 3 minuter

Café hårdbevakar VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland.

 

1. Batshuayi i VM:s allra finaste slapsticksekvens

Kommentar: ”Batsman” hyllades innan VM som en av de roligaste spelarna att följa på sociala medier av sportjournalisten Johan Kücükaslan. Nu förstår vi varför. I gårdagens avslagna, semi-betydelselösa, match mellan Belgien och England skulle Michu Batshuayi fira Adnan Januzajs stiliga 1-0 mål. Hur han gjorde det? På bästa slapstickvis á Adam Sandler i ”Happy Gilmore” eller ”Waterboy”. På självdistanserat vis tog Batshuayi till Twitter för att avdramatisera det hela.

 

2. Halvöppen väg till semifinal – men börjar vi inte få lite 2002 vibbar?

Kommentar: Det började med att Fox Sports Liz Habib skrev att Sverige är en guldkandidat efter matchen mot Mexiko.

Och efter Sveriges supermatch mot Mexiko börjar allt fler få upp ögonen för LAGET Sverige. Zlatan har kovänt (surprise, surprise) och säger nu att hans gamla lagkamrater mycket väl kan vinna guldet. I går satt den gamla Tottenham-spelaren, flärda Les Ferdinand i norsk TV(!) och förkunnar att Sverige är en av favoriterna till guldet. Visst, med Schweiz i åttondelen och England eller Colombia i kvartsfinalen har vi ett utmärkt tillfälle att nå semifinalen. Många snackar om en 1994 sommar, men Cafés VM-svep oroar sig för att det snarare kommer att handla om 2002 sommar. Ni minns: vi tog oss vidare från ”dödens grupp”, var favoriter mot Senegal i åttondelen och skulle fått Turkiet i kvartsfinalen. Vägen till semifinal, den öppna. Allt såg kanon ut, men det slutade som bekant med en av svensk fotbolls allra tyngsta förluster. Anders Svensson stolpskott, Senegals sena förlängningsavgörande. Snälla, låt det inte bli en 2002 sommar.

 

3. What’s up med det skurkiga handslaget, Maradona?

https://twitter.com/NaplesAndNapoli/status/1012299714732220416

Kommentar: Det ryktades att Diego Armando Maradona var död. Död? Helvete heller, han har ju aldrig varit mer levande än här på en mini bike! Äh, när vi ändå är igång tar vi en till på Maradona. Vad är det för suspekt den stora läktareexhibitionisten Maradona lämnar över här egentligen?

 

 4. Jaha, första VM-lösa dagen – vad ska man göra nu då?

Kommentar: Inga matcher i VM idag. Paniken, tomheten – vad fan ska man göra? Konsumera mer VM, såklart! Den här tråden på Twitter samlar – på ett VM-svep vis – upp allt VM-godis i en tråd. Mysig läsning över ett, två eller tre glas rött ikväll.

Vi vill även på att rikta vårt varmaste tack till Johan Orrenius och Anders BengtssonOffside, som nu gått i mål med deras VM bevakning. Dyk ner i alla poddar (de släppte en per dag), se deras tvoddar (de gjorde totalt 24) eller läs deras texter (de skrev dagböcker, reportage och krönikor). Förkovring och underhållning för en hel matchlös dag utlovas.

Trots att Johan Orrenius och Anders Bengtsson åker hem till Sverige efter gruppspelet vann de sin grupp med full pott – nio poäng – för bästa bevakningen av fotbolls-VM. Foto: Offside.

*BANK-IGT: Poetiskt och högfärdigt – utan missa mål.

 

 

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 16: Dagens Nyheter försöker skapa sin ”sex getingar

Dag 15: Den som inte gillar filmerna på en galen Maradona är galen

Dag 14: Nilsson Lindelöf bojkottar media – och landslagsledningen börjar trolla

Dag 13: Den som inte blir glad av bilden på Higuita och Valderrama är död inombords

Dag 10: Videon på Bergs sons tårar när pappa gör VM-debut berör världen

Dag 9: Pinsamma Pepe är fotbollsvärldens största ärkegris – här är värsta filmningarna i VM

Dag 8: Mexikos stjärna får oväntad Pablo Escobar-behandling

Dag 7: Fansen söp upp all öl i Novgorod – hyllas av Lustig

Dag 6: Neymars Ramenfrisyr – Sydkoreas tröjbluff – Lauls ensamma soff-VM

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-07-02 10:35