Nilsson Lindelöf bojkottar media – och landslagsledningen börjar trolla

I dagens VM-svep letar sig Zlatan än en gång in på rubriknivå. Vi konstaterar att vi eventuellt har en riktig trollfarbror till landslagschef, att Expressens Noa Bachners handklapp äntligen är tillbaka och vi NJUTER av Sengals underbara uppvärmningsdans. Häng mé!

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-26 13:49  |  Lästid: 4 minuter

Café hårdbevakar VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland.

1. Vi blir inte kloka på Zlatan

Foto: Instagram.

Kommentar: Zlatan, Zlatan, Zlatan. Ena dagen hyllas han rättmätigt för sitt kloka, nakna och analytiska framträdande i SVT-dokumentären ”Zlatan – för Sverige i tiden”. Andra dagen åker han till VM och gör reklam för ett av alla tusen varumärken han representerar och folk tröttnar på krängaren Zlatan. Nu tvingas vi än en gång förhålla oss p å ett bipolärt sätt till honom.

Först: ett uttalande i amerikanska ESPN, där han säger att det är svårt att se på landslaget, för han vet att det hade varit så mycket bättre med honom planen. Oskönt.

Sen: en självdistanserande Instagram-story med den roliga memen på honom när han kränger någon av sina tusen produkter. Kul och skönt. Vi blir inte riktigt kloka på Zlatan.

Zlatan snackar landslaget – och kastar kläderna på omslaget till amerikanska ESPN:s ”Body Issue”. FOTO: PETER HAPAK / ESPN THE MAGAZINE.

 

2. Baren i Stockholm som bojkottas av kändisar

Kommentar: Det blåser riktigt kraftiga vindar kring baren Judit & Bertil som ligger i Hornstull i Stockholm. Baren, som tidigare ansetts som något av ett skönt tillhåll skrev efter Tysklandsmatchen på en skylt utanför baren att  ”Durmaz kan dra åt helvete!”. Ett otroligt märkligt tilltag som fick flera kända personer att ta till sociala medier för att klargöra att de tänker bojkotta baren framöver. Judit & Bertil har bett om ursäkt på sin hemsida.

 

3. Senegals dans är hela VM:s bästa uppvärmning

Kommentar: Senegals uppvärmningsdans utan musikläggning är underbar. Men musiklagd med ”Ducktales”-introt är feelgood-känslorna totala. Senegal har inte bara spelat bra fotboll under VM, de har, förutom mästerskapets bästa uppvärmning, även den snyggaste, roligaste och coolaste tränaren – gamla PSG-spelaren Aliou Cissé. Cafés VM-svep vill se mer av Senegal och hoppas verkligen att dom tar sig vidare till åttondelsfinal!

 

4. Noa Bachners handklapp är tillbaka!

Kommentar: I ett av våra tidigare VM-svep konstaterade vi att Noa Bachners händer händer söker sig på magnetiskt vis till varandra i SportExpressens Instagram-vinjett ”Bachners VM”. ”Bachners VM” verkade vara ett kortlivat format – efter bara tre Instagram stories försvann det utan förklaring. Tills nu! I går gjorde formatet överraskande comeback på Expressens Instagram, men nu flyttat till det nya Instagram-videoformatet IGTV. Om Bachners signaturhandklapp var där? Självklart. Bachner skojade själv om handklappet i början av videon för att avdramatisera. Kul! Det är tydligt att den gode Noa numer tänker på sina målsökande händer under det nästan sju minuter långa klippet. Men handklappticset är så djupt, så djupt rotat att det tittar fram med frekvens ändå. Cafés VM-svep ser allt, Bachner.

Foto: Instagram.

 

5. Landslagschefen märkliga svar om Victor Nilsson Lindelöfs mediebojkott

Foto: IBL.

Kommentar: Trots den enorma besvikelsen efter förlusten mot Tyskland ställde alla spelare upp på intervjuer. Alla utom Victor Nilsson Lindelöf. När Fotbollskanalens hårt arbetande nyhetsjägare Andreas Sundberg skulle reda ut varför svarade landslagets presschef Staffan Stjernholm att han får ta det med landslagschefen Lasse Richt. När Sundberg därefter frågar den mycket rimliga frågan varför Lindelöf inte pratar med media hänvisar Richt till just Lindelöf:

– Det får du fråga honom, säger Richt till en förvånat snopen Sundberg, som svarar att det inte blir så lätt.

Richt svarar igen på ett högst oväntat sätt.

– Nej det är ju inte så lätt. Men människor är olika. Det är det enda jag kan säga.

Är Richt en riktig trollfarbror av magnitud eller bara förvirrat sliten efter intensivt mästerskap? Svårt att avgöra.

Foto via Fotbollskanalen.

*BANK-IGT: Poetiskt och högfärdigt – utan missa mål.

 

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 13: Den som inte blir glad av bilden på Higuita och Valderrama är död inombords

Dag 10: Videon på Bergs sons tårar när pappa gör VM-debut berör världen

Dag 9: Pinsamma Pepe är fotbollsvärldens största ärkegris – här är värsta filmningarna i VM

Dag 8: Mexikos stjärna får oväntad Pablo Escobar-behandling

Dag 7: Fansen söp upp all öl i Novgorod – hyllas av Lustig

Dag 6: Neymars Ramenfrisyr – Sydkoreas tröjbluff – Lauls ensamma soff-VM

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-27 13:12