Pinsamma Pepe är fotbollsvärldens största ärkegris – här är värsta filmningarna i VM

Café hårdbevakar VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-21 10:51  |  Lästid: 3 minuter

I dagens svep tar vi bland annat ett grepp på Irans misslyckade akrobatiska inkast och Pepes ärkegrisåterkomst. Dessutom har ett svenskt fan hittat ett helt nytt sätt att bära solbrillor på!

 

1. Pepe är en ärkegris™

Kommentar: Vi har väntat på att Pepe, så att säga, ska komma igång. Den portugisiska backen har varit starkt förknippad med filmningar, brutala (fula!) tacklingar och övertramp. När Portugal i går slog Marocko med 1-0 tokfilmade han igen, ärkegrisen. Och visst förtjänar han öknamnet ”ärkegrisen”, den hårdföre mittbacken.

Redan i första matchen mot Spanien filmade valde han ju att filma kraftigt i en duell med Diego Costa. Den gången ledde det till ett baklängesmål. Rättvist!

https://twitter.com/JogaBonito_USA/status/1007691193126473729

Självklart finns även en compilation på Pepes pinsamheter.

 

2. Svenskt fan uppfinner nytt sätt att bära solbrillor på

Kommentar: Svenska fans håller INTE igen på supandet under VM. Efter Sveriges seger mot Sydkorea nåddes vi av den småfestliga nyheten att svenskarna supit upp Nizjnij Novgorods samlade ölreserv i samband med matchen och de svenska fansen fortsätter att hålla bärsfanan högt. I en video som delats i Camp Swedens Facebook-grupp syns ett fan bli väckt av en rysk vakt i en park. Nyvaken och GRUMLIG från tidigare fylla vaknar han till liv – utan att riktigt inse att han uppfunnit ett helt nytt sätt att bära solbrillor på. Brillorna sitter liksom på ett märkligt sätt fast i håret bak och fram. Vi hoppas att det svenska fanet har nyktrat till, tagit sig ur den värsta bakfyllan, och att han, trots semi-viralstatus, kan bjuda på den kanonfyllan.

 

3. Lasse Granqvist i ilsket vuvuzelautbrott

Kommentar: ”Alltså nej, nej säger jag”, sa en uppriven Lasse Granqvist om OLJUDET som delvis förstörde TV-upplevelsen när Spanien och Iran möttes i går kväll. Vi håller med Lasse. Och Ola.

 

4. Prioriteringarna, Milad Mohammadi?

Kommentar: Iran trycker på för en kvittering mot Spanien. De skapar chanser, de får ett mål bortdömt efter en tilltrasslad offsidesituation och det är inte orättvist att hävda att 1-1 hänger i luften.

Enters Milad Mohammadi.

När klockan tickat över 93 minuter, den sista minuten av de fyra tilläggsminuterna, får Iran ett inkast till höger om De Gea. Ett okej läge för långt inkast. En sista möjlighet. Nu jävlar gäller det att vara effektiv, fort bör – och ska – det gå. Vad gör Milad Mohammadi? Han drar av en kullerbytta i ett märkligt försök att förlänga längden på inkastet.

Problemet? Han misslyckas FATALT, får tillrättavisas av domaren och tvingas under stark tidspress och stress ta ett inkast till höger istället. Inlägget är sen undermåligt och domaren blåser av. Herregud, vi vill ju inte vara såna. Kanon med spelare som tar till spexet (oftast, i alla fall) när det globala ljuset skiner som starkast. Men här? Förlåt, men va fan är det för prioritering? *Infoga lämplig emoji*.

*BANK-IGT: Poetiskt och högfärdigt – utan att missa mål.

 

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 8: Mexikos stjärna får oväntad Pablo Escobar-behandling

Dag 7: Fansen söp upp all öl i Novgorod – hyllas av Lustig

Dag 6: Neymars Ramenfrisyr – Sydkoreas tröjbluff – Lauls ensamma soff-VM

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-21 23:36