Sångaren John Martin: Därför älskar jag min skinnjacka

Johan Hedberg  |  Publicerad 2015-04-17 17:06  |  Lästid: 2 minuter
Jon-Martin_2014-10-09_077-copy

Sångaren John Martin, 34, rösten i Swedish House Mafia-hitsen Don’t you worry child och Save the world, älskar kläder – men hatar att shoppa. 
Så när han behövde scenkläder till ett gig i Los Angeles för en tid sen gick han in i en butik och köpte en skinnjacka från den brittiska designern J.W. Anderson på studs.

 * * *

– Jag behövde få lite energi, känna mig cool, så jag högg den direkt. Numera bär jag den endast i perioder. Ett tag gillar jag den inte, sen får den ett nytt liv. Man kan säga att jag blir lite nykär varje år. Den här skinnjackan kommer att ha ett långt liv.

Hur länge har du gillat skinnjackor?
– Sen tonåren. Jag gillar rock’n’roll-looken, både privat och på scenen, och då är ju skinnjackan central. Det händer att jag köper vintagejackor också, men jag gillar känslan av att sätta min egen prägel på plagg. Det blir svårt med second hand-kläder som redan är välanvända och inslitna av någon annan.

Vad är det värsta jackan på bilden varit med om?
– Att jag har supit bort den. Dagen efter får 
man sätta sig ner och börja ringa runt efter jackan… Men än så länge har den alltid kommit tillbaka, haha!

Har du sovit i den också?
– Ja, jag var full. Det är alltid en speciell känsla att vakna upp med skinnjacka och boots på sig.

Jonatan Loxdal
Foto Matthias Huss

* * *

Läs mer!

Andrev Walden: Därför är Entourage en ovanligt onödig film

Filmscenerna som skrämde livet ur en som ung – några gör det ännu

De 17 bisarraste filmerna som någonsin spelats in

11 ondingar från barnprogram som fortfarande ger oss kalla kårar

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:41