Annons
Annons

13 saker du märker när du plötsligt blir singel efter ett långt förhållande

Vi vill varna känsliga läsare. Om du blev dumpad i går eller fortfarande är i stadiet där du lyssnar på Kent och undrar vad det är för mening med allt bör du vända om. Genast.

Sofia Börjesson

Foto: Universal Studios (Forgetting Sarah Marshall)

Foto: Universal Studios (Forgetting Sarah Marshall)

Man lär så länge man lever. Helvete, vilken uttjatad klyscha. Men den stämmer, på gott och på ont. I den här artikeln väljer vi att fokusera på det senare. För det finns vissa lärdomar som man tvingas dra när man plötsligt finner sig singel efter ett flerårigt förhållande. Speciellt när man knappt har varit singel som vuxen förut.

Saker du märker när du blir singel efter ett långt förhållande

1. Du tvingas välja streamingtjänst

Ja, jag vet att det är hårt. Men du kan inte ha HBO, Netflix, Viaplay och C-More i ditt nya singelhushåll. Du får helt enkelt välja. Livet är hårt osv.

2. Det finns inga vettiga bilder på dig

Du har ju hört talas om det där ”Tinder” som alla singlar kör nu för tiden. Hur svårt kan det vara? Det är ju bara att plocka några bilder från Fac… Nej, just det. Varenda bild där du ser någorlunda ok ut står du med armen om ditt ex.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Laddar du upp en bild nu, som nybliven singel, blir det ju svintydligt att du ska ha den till Tinder… Äsch, ta den där från studenten! Den är ju lite kul. Eller?

Läs även: 8 bisarra beteenden som är normala på Tinder

3. Du har inte åldrats med värdighet

Låt oss vara ärliga. Det var ett tag sedan du brydde dig om att gå till gymmet, och sambokilona har planterat sig som en oönskad graviditet runt mellangärdet. Det där med kläder har dessutom blivit mindre viktigt med åldern, och nu är det försent att hänga med exet för att ”uppdatera garderoben” som hen så gärna ville.

4. Du har förlorat epitetet relationsexpert

”Vad är hemligheten?” Du vet, den som du tidigare satt inne på och som alla ville veta: Hur man lyckas hålla liv i ett långvarigt, stabilt förhållande som ju ”lätt kommer att vara livet ut”. Hemligheten som du lite malligt berättade om och som… ja, som inte alls fungerade. Det är tydligt.

5. Alla vill inte ligga med dig

Under ditt långa förhållande har du kanske kommit hem till din dåvarande och stolt berättat att den där tjejen på jobbet verkar lite smygkär i dig, eller att killen i kassan på Ica minsann blinkade åt dig när han frågade om du ville ha kvittot. Du trodde att alla ville ligga med dig. Men det är inte så. Du var bara intressant när du var upptagen.

6. Du är inte härligt galen på klubb

Du vet att det är dags. Det är nu du ska börja gå på klubb, dansa hela natten och bara gå helt bananaz. Och du kommer att gå på klubb. Men istället för att gå bananaz kommer du att stå i ett mörkt hörn och hinka Carlsbergs Hof, för det är ju en dag imorgon också. Dessutom har du ingen aning om hur du ska bete dig på ett dansgolv i din ålder.

Läs även: Så ska du göra för att snabbare komma över ditt ex

7. The curse of the fredagsmys

Eller så hamnar du aldrig på klubb. För känslan du hade när du var i ett förhållande var helt fel. Den om att alla dina singelkompisar levde loppan varje helg. I själva verket har även de hamnat i den singeldiskrimineranade fällan ”fredagsmys” och är inte alls intresserade av att du ska gå bananaz pga nybliven singel.

8. Din makeover fungerar inte – alls

Du inser att du behöver göra något åt ditt yttre. Om inte annat för att du vill ha förändring. Nytt liv, ny stil. Det är bara det att en makeover kräver mer än två nya tishor och en five-panel-keps. Men å andra sidan är det bättre med den osynliga makeovern än den där du plötsligt kommer med blekt hår och mohawk. Köp en five-panel.

Och när du är redo att träffa någon ny väntar ännu fler deppiga lärdomar – klicka på pilen nedan för att se vilka.

1 2

Annons

Dela (35)
TweetaLaddar