Annons

Snapchats Bob Marley-filter gör folk riktigt förbannade

Snapchat släppte ett filter med Bob Marley på "internationella weed-dagen". Det fick folk att rasa, av flera anledningar.

Joel Linde
Snapchats Bob Marley-filter gör folk riktigt förbannade

bob-marley-snapchat-filter

I dag är det den 20 april. Ett helt vanligt datum för väldigt många, men det är också dagen då marijuana firas bland dess brukare och förespråkare. Det är dock en dag som tros ha hittats på i Kalifornien, och den har ingenting med Bob Marley att göra.

Annons

Dagen till ära (får man anta) har Snapchat skapat ett nytt filter som får dig att se ut som Bob Marley – en av de stora, offentliga förespråkarna av marijuana.

Gilla Cafe.se på Facebook

Filtret, som också ger dig en hudton som är likt reggaelegendarens, har dock inte fallit i god jord hos alla. Så här skriver några användare på Twitter:

Med andra ord är åsikterna ganska starka, och de handlar om allt från att filtret förminskar artistens och frihetskämpens arv till att handla om att han gillade att röka gräs, till att det faktum att du får en mörk hudton sägs vara ett så kallat ”blackface”. Med det refererar man till vita skådespelare som målade huden mörkare för att spela personer med annan hudfärg.

Hittills har Snapchat inte svarat på kritiken.

På tal om Snapchat. Du glömmer väl inte att följa oss på Cafe_magazine!?

Annons

Dela (21)
Tweeta

Annons


Laddar