Hoppa till innehåll

Högtalartest – så bra är Marshalls nya Stanmore-högtalare

Tom Cehlin Magnusson

Ställ fram Marshalls Stanmore på hemmafester med hög Instagram-potential, placera bredvid en monstera och invänta lajks.

Marshalls högtalare är något av en modern klassiker i genren, och nyligen uppdaterade man modellerna med stöd för multiroomsteknik. Högtalarna kopplar upp sig mot ett wifi-nät och kommer i tre olika storlekar. Den känns gedigen trots den smäckra designen: detaljerna i svart viny och räfflade mässingsrattar imponerar direkt. Trots att det kan kännas som en gimmick att slänga på klassisk rock’n’roll-attribut för att göra en produkt mer autentisk så levererar Marshalls högtalare som ordentlig gubbrock bör göra. Snygg design och bra ljud är alltjämt en svårslagen kombination.

Viktigt på riktigt – så bra är nya Marshall Stanmore

Look: Retrorätt med lyxfinish: den senaste uppdateringen av Marshalls numera klassiska högtalare byter ut plastdetaljer mot äkta mässing.

När passar den: På hemmafester med hög Instagram-potential, placera bredvid en monstera och invänta lajks.

När är den värdelös: ”Vänta, jag ska bara visa en låt… vad fan, det här ska funka”.

Hur lång tid tar den att koppla in: 59 sekunder.

Hur mycket bök är det (skala 0,0 – 10,0): 7.0, det är en del bök men någonstans är böket kongenialt med den analoga retrokänslan hos högtalarna.

Hur låter Sultans of swing: Klassisk rock ska låta bra på ett par klassiska rockhögtalare, och Marshall-högtalarna får faktiskt bandanan att bli ordentligt svettig. Mark Knopflers klassiska gitarrknäppande låter alldeles utomordentligt krispigt, och den luftiga ljudbilden kommer verkligen till sin rätt i dessa högtalare.

Hur låter Protect ya neck: RZA:s bastunga beats kommer framför allt till sin rätt på någorlunda låg volym då basen tar sin rättmätiga plats i ljudbilden. På ordentligt hög volym tar basen över en smula, men inte värre än att lite skruvande på mässingsrattarna gör Wu Tang-smockan mer balanserad igen.

Finns det någon funktion som man kan skryta om: Funktionerna är smarta, ljudet är bra men det är ändå så att högtalarna skiner mest vid de rent estetiska mätningarna. Den klassiska retrolooken kombinerat med mässingsdetaljerna och det eleganta ljuset vid ljudrattarna gör att Marshall behåller sin plats på Instagram-toppen.

Vem är den för: Personer som vill addera en lagom dos rockromantik till sitt vardagsrum.

Prisvärd: Högtalarna kostar en del, men ger mycket pang för pengarna med ett ordentligt kraftfullt ljud. Med ett pris på från 2900 kronor är det en väl värd investering.

Totalbetyg: 4/5

Klicka här för att läsa mer om och köpa Marshall Stanmore.

Fler test! Klicka på länken för att komma till testet

TEST: JBL:s strandhögtalare Boombox

TEST: Bose Soundlink Micro

TEST: Sonos One

TEST: Bang & Olufsens lilla högtalare Beoplay P2

TEST: Bang & Olufsens Beoplay A1

TEST: DeFuncs trådlösa 360-högtalare

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.