Hoppa till innehåll

Högtalartest – så bra är JBL:s strandhögtalare Boombox

Tom Cehlin Magnusson

Vill du ha en riktigt rivig högtalare till strandfesten är det här helt rätt val. Café har testat JBL Boombox.

JBL Boombox är en ordentlig koloss som känns både tung (dryga fem kilo) och gedigen. Uppenbara är referenserna till 80- och 90-talets utomhusfester och strandraggande: decennier då den bärbara boomboxen regerade. Med sitt kettlebell-liknande utseende är högtalarna kongeniala med sin utstrålning: fokus ligger på byggkvalitet och ljudperfektion, inte på finstämd fåfänga. Ljudet är riktigt bra, och enkelheten med vilken man börjar använda högtalaren är smått historisk.

Viktigt på riktigt – så bra är JBL Boombox

När passar den: På beachfesten – boomboxen är den största trådlösa Bluetooth-högtalaren på marknaden och är dessutom vattentät.

När är den värdelös: I den lilla studentlyan, högtalaren är ordentligt tilltagen med ett ljud som lätt slösas bort om man inte har utrymmet för att höja volymen ordentligt.

Hur lång tid tar den att koppla in: 3 sekunder.

Hur mycket bök är det (skala 0,0 – 10,0): 0.0. Det är faktiskt smått otroligt, från att högtalarna tas ur förpackningen är den redo att användas, utan något som helst strul.

Hur låter Sultans of swing: Trots en rejält tilltagen bas låter Dire Straits knastrande klara reverb-gitarrer riktigt bra på både låg och hög volym.

Hur låter Protect ya neck: Basen är rejäl på dessa högtalare, och inte ens på ordentligt tilltagna volymnivåer distar Raekwons eller Method Mans verser.

Finns det någon funktion som man kan skryta om: Det går att välja mellan ”inomhusläge” och ”utomhusläge”, favoriten är utomhusläget med ett fylligt ljud.

Vem är den för: Ljudentusiasten med 80-tals-FOMO: den här bergsprängaren är för den som drömmer om att driva barnfamiljer på sandstränder till vansinne med sitt maffiga ljud.

Prisvärd: 4 990 kr är en hel del pengar, men du får å andra sidan ordentligt med ljud för pengarna. Litet minus för utseendet och få inställningsmöjligheter för ljudet.

Totalbetyg: 3,5/5.

Läs mer om JBL Boombox här.

Fler test! Klicka på länken för att komma till testet

TEST: Marshalls nya Stanmore-högtalare

TEST: Bose Soundlink Micro

TEST: Sonos One

TEST: Bang & Olufsens lilla högtalare Beoplay P2

TEST: Bang & Olufsens Beoplay A1

TEST: DeFuncs trådlösa 360-högtalare

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.