Annons
Annons

thomas-bodstrom

Exministern ger sig in i höstens hetaste sportdebatt.

Foto: Magnus Liljegren/GGFOTO.

* * *

Har du missat debatten om Zlatan och journalistkåren? Okej, den har pågått sen tidernas begynnelse. Men den tog ny fart när TV4:s Olof Lundh röt till i en krönika för Café – läs den här – där han beskrev hur journalisterna behandlar Zlatan som om han vore kungen. Aldrig kritiska frågor, alltid på Zlatans villkor.

Annons

För två dagar sen gav sig Zlatan själv in i soppan, med en rad förolämpningar. När Olof Lundh ställde frågor om Zlatans parfym under en presskonferens, svarade han:

– När det går bra och svider i dina ögon, då njuter jag ännu mer.

På en följdfråga sa han:

– Det är precis som med fotbollen. Det blir en extra kick för mig när du får ont i magen. Det är det bästa.

Olof Lundh svarade i en intervju med Café att han var förvånad över reaktionen, men att det inte är hans jobb att vara Zlatans vän.

Nu har bråket nått högre nivåer.

Det var i TV4:s Nyhetsmorgon som Thomas Bodström, före detta justitieminister, tog till orda angående Lundhs krönika.

– Det har ju Olof Lundh alldeles rätt i. Det har ju varit nästan patetiskt hovsamt, närmast som i diktaturer. Man har inte vågat skriva något kritiskt om Zlatan.

Men exministern vädrar morgonluft.

– Nu står vi inför ett trendbrott. Alla förstår att Zlatan kanske är inne på sista, möjligtvis näst sista säsongen. Och medierna har ju skjutit fram positionerna. Det här var ju otänkbart för tre-fyra år sen, att det skulle bli så många andra journalister som hakar på. Jag tror att Zlatan har det riktigt riktigt jobbigt efter, för det kommer att finnas så många som vill ge igen.

Har han rätt? Oavsett så lär såpan Zlatan inte ta slut tills vidare. Om det stämmer att sportjournalisterna beter sig som hovreportrar, så gäller samma sak för Zlatan: han beter sig som kungen, och om det är något som alltid orsakar rubriker så är det kungafamiljen.

Annons

Dela (14)
TweetaLaddar