Annons
Annons

Game of Thrones

Cafés Tobias Ivarsson synar internets rykten om säsong 6 av vår favoritserie. Om du inte vill veta, är det nog bäst att tittar bort nu och låter bli att läsa vidare...

* * *

Är det något som fans till böckerna och TV-serien Game of Thrones gillar så är det att spekulera. Jag är en av dem. Och de kommande nio månaderna kommer troligen de flesta spekulationerna gå ut på hur man kan få tillbaka Jon Snow från de döda. Nio månader är en lång tid, det ger oss möjlighet att ge dig något annat att tänka på. I dagarna har HBO gått ut med två nyheter.

Annons

1: Två slott är klara för säsong 6 av Game of Thrones.

2: Breaking Badstjärnan Bryan Cranston spelar en roll i nästa säsong.

Efter veckor av hemliga förhandlingar har HBO meddeladat att Breaking Bad-stjärnan Bryan Cranston kommer att göra ett framträdande i nästa säsong av Game of Thrones.

Vi har jagat Bryan ett tag”, sade en talesman för HBO. ”Han är en mycket svår man att få tag på. Ena veckan är han i Amazonas och undervisar inhemska stammar i Shakespeare och nästa är han en arkeologisk expedition söker efter den försvunna staden Atlantis. Han far runt en hel del, men äntligen har vi hunnit ikapp honom och nu är avtalet är klart.”

bryan cranston

Bryan Cranston kommer i säsong 6 att spela legosoldaten Sacro Bleur.

Sacro är inte med i de ursprungliga böckerna men jag var mycket angelägen om att skriva en roll för Bryan”, sade George RR Martin. ”Han är en man med mystiskt ursprung, skicklig på att hantera svärd och en riktig charmör. Bryan klagade över att han aldrig får göra några sexscener jag har skrivit in en scen där han älskar med en white walker. Jag säger älskar, men det är mer brutal ohämmad lust.”

På frågan om ifall George har några planer på att arbeta med andra Breaking Bad-skådisar svarade han:

Jag har allvarligt funderat på att fråga Dean Norris, killen som spelade Hank, om han vill spela en mineralförsäljare från Dornien.”

Legosoldaten Sacro Bleur som Cranston spelar är inhyrd för mörda Jon Snow. Men dog inte Jon i slutet av säsong 5?

Duh-duh-duuuuh.

jon snow

Detta för spekulationerna ett steg vidare genom ett av de två slotten som är färdiga som inspelningsplatser för säsong 6.

Castell de Santa Florentina

 

Det första slottet är Castell de Santa Florentina utanför Barcelona.

Vad kan Castell de Santa Floren kan passa för? Det finns en mängd olika tänkbara miljöer. Interiören, som ni kan se på videon ovan, är fin och har även en källare, innergård och en mycket enkel trädgård. Det finns alltid ett behov av slott i Game of Thrones.

Castillo de Zafra

 

Det andra slottet är det som fått mest uppmärksamhet är Castillo de Zafra.

Castillo de Zafra är slottet som sannolikt kommer att få fart på fansens fantasi mest. Med sitt unika utseende kan det vara platsen för Tower of Joy. Och Castillo de Zafra skulle kunna passa väl för det ändamålet.

Castillo de Zafra

 

Det skulle även kunna tjäna väl som en grund för Casterly Rock, sätet för huset Lannister.

Game-of-Thrones

tower of joy

Men låt oss spinna vidare på teorin om att Castillo de Zafra är Tower of Joy. För de som inte har läst böckerna kan vi berätta att Tower of Joy var den plats där Eddard Stark fann sin syster Lyanna i en bädd av blod. Då gav Ned ett löfte till Lyanna innan hon dog.

Teorin mest känd som R+L=J menar på att blodet i sängen var resultatet av en förlossning. Och att barnets far i fråga är prins Rhaegar TargaryenEddard Stark vet att alla barn av en Targaryen skulle slaktas av Robert Baratheon. Ned lovade Lyanna att han skulle ta med barnet hem som sin egen son och berätta för alla (inklusive hans fru) att barnet var hans oäkting.

ned stark jon snow

 

Om du inte listat ut det vid det här laget så är barnet i fråga Jon Snow. Som hälften Stark och hälften Targaryen är Jon Snow bokstavligt talat sång om is och eld. Eller så är teorin i alla fall. R+L=J betyder alltså Rhaegar+Lyanna=Jon.

David Benioff  D. B. Weiss

 

Faktum är att George RR Martin lät David Benioff och DB Weiss gissa vem Jon Snows mor är när de frågade honom om de kunde göra om hans böcker till en TV-serie. Och de gissade uppenbarligen rätt.

buhuu

 

Det värsta som kan hända är väl att teorin inte stämmer och att slottet är någon helt ny plats som vi inte läst om i böckerna än.

redo

Det bästa skulle väl i så fall vara att teorin R+L=J stämmer och att vi får se mer av Jon i nästa säsong.

george rr martin tobias ivarsson

Game of Thrones kommer att börja spela in sin sjätte säsong i Belfast i slutet av juli. Om nio månader är det slut på spekulationer och vi får se vad som händer i säsong 6.

 

Tobias Ivarsson

* * *

Läs mer!

19 rusdrycker från tonåren som du måste ha vuxit ifrån nu

Spana in Joel Kinnaman i nya trailern för Suicide Squad

Andrev Walden: ”Därför är nya Terminator årets orimligaste film”

Annons

Dela (39)
Tweeta

Annons


Laddar