Uniqlo värvar Roger Federer från Nike – kan förlora sitt eget märke i dealen

När Roger Federer vann sin första match i årets Wimbledon-turnering visade han även upp sin nya klädsponsor, Uniqlo, som snart öppnar sin första butik i Sverige.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-07-02 16:32  |  Lästid: < 1 minuter

Sedan Roger Federers klädkontrakt med Nike gick ut i mars i år har det spekulerats om att de båda skulle gå skilda vägar. Men när Federer spelade turneringen Stuttgart Open bar han märkets kläder och det togs som en signal på att de var på väg att enas kring ett nytt kontrakt.

Men idag kom nyheten att Uniqlo, som håller på att etablera sig i Sverige och Norden nu genom att öppna en butik i Stockholm och Köpenhamn, är Federers nya klädsponsor.

Tennisspelaren Roger Federer spelar i kläder från Uniqlo från och med sommaren 2018.
Uniqlo är Roger Federers nya klädsponsor.

Federers tidigare kontrakt var värt cirka 30 miljoner dollar per år, så det verkar som att de japanska ägarna öppnat plånboken rejält för att få världens kanske bästa tennisspelare någonsin att bära deras kläder framöver.

Kontraktet uppges vara skrivet på tio år, men det är obekräftade uppgifter. Uniqlo kommunicerar, via ett pressmeddelande, att Federer kommer att bära deras kläder under alla turneringar under 2018.

Federer som tidigare har spelat i kläder med både Nike-logga och en RF-logga på kan nu få svårt att jobba vidare med RF-kollektionen då den ägs av Nike.

I dag spelade Roger Federer sin första match i Wimbledon, då i klädd den nya tröjan. Matchen mot Dusan Lajovic vann han med 6-1, 6-3, 6-4, en match som endast tog en timme och 19 minuter att spela klart.

Läs också: Robin Söderlings 16 knep för att bli ett ess på tennisbanan

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:23