Hoppa till innehåll

Utgifter & inkomster – hur jag spenderade mina pengar i juli

Detta inlägg är i samarbete med Tink. Jag kan inte tänka mig något värre än att blogga om pengar, låta hela världen se ens utgifter, inkomster och hur slarvig man är. Min inställning till ekonomi är den likt Carrie Bradshaw i Sex and the City, hon vill ha sina pengar där hon ser dem, hängandes … Continued

Detta inlägg är i samarbete med Tink.

Jag kan inte tänka mig något värre än att blogga om pengar, låta hela världen se ens utgifter, inkomster och hur slarvig man är. Min inställning till ekonomi är den likt Carrie Bradshaw i Sex and the City, hon vill ha sina pengar där hon ser dem, hängandes i garderoben. Jag är likadan, fast med snittblommor och loppissaker. I ett försök att få ordning på min privatekonomi laddade jag ner Tink, där jag får total överblick på mina utgifter. Jag blev chockad av att se mina utgifter så svart på vitt men samtidigt var det en nyttig övning i vuxenliv.

Det som är bra med Tink är att man kan sätta upp olika budgetar för sig själv. Till exempel har jag sagt att jag inte får åka mer taxi än för 700 kr i månaden eller köpa snittblommor för mer än 1000 kr. För den som har bolån kan Tink hjälpa till och flytta dessa. Smart. Nu ska vi se hur jag spenderade mina pengar i juli månad!

Hur tjänar jag pengar då? Förutom en mindre inkomst för bloggen och en del samarbeten har jag ju såklart ett VANLIGT jobb också. I skrivandets stund har jag precis skrivit på ett kontrakt för en tjänst på ett större medieföretag. 😉 Utöver det har jag pengar sparat, arvet efter min mamma. Dessa pengar känns så fruktansvärt sorgliga. Hur ska jag någonsin kunna använda dessa med gott samvete, det enda jag kan tänka mig är att dessa blir en del av en insats till ett fast boende i framtiden.

Föga förvånande var Hälsa och Skönhet en stor utgift denna månad. Detta kan dock försvaras med att jag köpte hudvård till min familj med rabatt på min förra arbetsplats.  Jag lägger alltså inte 5 lök på hudvård varje månad. Som groomingredaktör får jag lyxen att prova många produkter innan de kommer ut i butik. Kategorin Vård och Omsorg är min besatthet av nässpray. 🙁

Juli är semestermånad! Jag har precis bokat (och lagt ut för en kompis) en resa till Kalifornien i november så flyg är en smula missvisande. Det som dock är det mörka här är hur mycket jag åker taxi. Som den hispiga och stressade person jag är så är jag alltid sen = taxi. Så himla orimligt. Därför att det nyttigt att jag satt en övre maxgräns i Tink som hojtar till när jag börjar närma mig den satta budgeten.

Vad i…? Detta kan jag inte ens förklara? Små utgifter här och där, några små skulder och diverse swish för middagar och när någon köper en runda på krogen. Vem tror jag att jag är? Sultanen av Brunei?

Ehm. Ja alltså, jag gillar att gå på resturang. Dricka vin, äta trerätters och ta långa luncher. Det är såklart i överkant när man har semester men ändå. 14 983 kr är ju bisarrt. Dock måste jag försvara med att jag alltid är den som föreslår att EN person tar notan (jag) och att resten swishar, det känns så omodernt att 2017 sitta med massa olika kort och pricka av en kaffe här och ett glas vin där. Nä fy, räkna ihop vad du ska betala, swisha och så pang är man ute ur restaurangen!

Slutsatsen är alltså att jag 1: måste gå in i appen oftare. 2: sluta tro att resturang är billigt. 3: Äta nudlar resten av mitt liv. Skämt åsido har detta samarbete inneburit ett uppvaknande. Jag måste skärpa mig med små utgifter, inte äta ute i den bisarra utsträckning jag gör och inte bjuda folk på öl. Det är tråkigt men sant – många bäckar små…

Ladda ner Tink gratis här!

LÄS MER HÄR!

Mina bästa loppisfynd

Matbloggarna du måste följa

Världens godaste gröna juice

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.