“Walmart Yodeling Boy” är samtiden personifierad

Yodeling Walmart Kid, även känd som Mason Ramsey, är en framgångssaga som perfekt ringar in samtiden.

Joel Linde  |  Publicerad 2018-04-17 11:27  |  Lästid: < 1 minuter

Den 24 mars ställde sig 10-åriga Mason Ramsey i en Walmart-butik i Illinois och sjöng låten “Lovesick blues” från 1950 av Hank Williams. Två dagar senare delade viralsajten Viralhog en video av hans acapella och succén var ett faktum.

Klippet har setts tiotals miljoner gånger (via olika plattformar) och “Walmart yodeling boy” blev snacket på stan. Mason Ramsey var inte sen med att starta konton på Instagram, Twitter, Youtube och Facebook där han snabbt fick flera miljoner följare. Internet svämmade över av remixer på hans låt och även Steve Aoki remixade in honom i en oerhört märklig film…

Några dagar senare gästade han Ellen DeGeneres. Förutom att ge honom ovärderlig exponering gav Ellen grabben möjligheten att uppträda på en av världens äldsta och största country-scener, radioprogrammet Grand Ole Opry. Hon lämnade också över ett college-stipendium från Walmart på 15 000 dollar.

Walmart smidde medan cowboy-bootsen var stekheta och anordnade en konsert med Mason Ramsey utanför butiken där allt tog sin början. Tusentals dök upp och ytterligare hundratusentals följde konserten online.

Men Ramsey hade inte joddlat klart än. I en annan del av internet fanns DJ Whethan som var bokad för att uppträda på världens kanske mest omtalade festival, Coachella, endast några dagar senare.

Han såg chansen att bjuda in underbarnet till sin spelning – vilket givetvis blev en succé.

Inte helt olika...

Men nej, det är faktiskt inte slut där heller. Låten som Mason spelar – "Lovesick blues" av Hank Williams – klättrade till topp 5 på Spotifys virallista, och en remix av låten med titeln "Yodeling Walmart Kid" av Charles Goose ligger etta på den globala listan.

Å samtiden, du imponerar verkligen ibland!

Du gillar nog även:

Har du också reagerat på den virala ”dusch-råttan”?

Vd:n om virala rekryteringsvideon: ”Den är seriös, vi är ett happy gäng!”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:31