Hoppa till innehåll

Se när Mikael Persbrandt läxar upp Filip Hammar i studion

Joel Linde

Det är Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som regisserar filmen Tårtgeneralen där Mikael Persbrandt spelar huvudrollen, men i de här klippen blir det uppenbart vem det är som har längst erfarenhet i filmvärlden.

Nu är det knappt en månad kvar till premiären av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons film, Tårtgeneralen. Efter att Robert Gustafsson lämnat produktionen var det i stället Mikael Persbrandt som klev in för att axla huvudrollen som Hasse P.

För er som följt FF-duon är deras fascination – ja kanske till och med vördnad – för Persbrandt uppenbar, vilket gör klippen som Fredrik Wikingsson la upp på Instagram ännu roligare.

På tisdagen la han upp ett klipp av när Filip ska läsa in ett ljudspår inför premiären. Utanför glasburen sitter en fruktansvärt missnöjd Mikael Persbrandt och regisserar.

”Nej men det är inget bra, det där går… det där är jättedåligt. Jag har sagt till dig att du ska försöka låta som… ta bort Filip!”, säger han. Men sågningen slutar naturligtvis inte där.

https://instagram.com/p/BfIgPLpg3SH/

På onsdagen följdes Persbrandts pulvrisering av Hammar upp på Wikingssons Instagram.

”Fan, du stressar mig”, säger en, ja, stressad Filip Hammar till svars, men gör som han blir tillsagt och försöker igen. Tror du Mikael blev nöjd den gången?

https://instagram.com/p/BfKzLrtAX5v/

Vi får förmoda att filmerna är något iscensatta, även om det är lätt att föreställa sig en sådan dynamik i trion. I en intervju med Café uttalar sig Persbrandt om samarbetet med Filip och Fredrik:

– De var ödmjuka inför regiuppgiften och bergfasta i sin vision, så samarbetet löpte på alldeles utomordentligt fint. Jag kunde helt enkelt förlita mig på min kunskap som skådespelare i gestaltningen. Med hjälp av maskörernas fantastiska arbete så gick det av sig själv, och killarna hade ordning på filmens universum, säger han.

(Läs hela reportaget om Filip, Fredrik och Tårtgeneralen här)

Fler utdrag från den exklusiva intervjun med Filip och Fredrik:

Filip Hammar om att ha barnen i Los Angeles och jobbet i Stockholm

Filip och Fredrik om hur #metoo påverkat dem: ”Relevant att dissekera vår jargong”

Så fick de (till slut) förstavalet Mikael Persbrandt att spela Hasse P

Så gav en smältande After Eight-skiva på en päronhalva 8 miljoner till Tårtgeneralen

Här kan du se trailern till Tårtgeneralen, som har premiär den 7 mars.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.