Hoppa till innehåll

Dags för ny regnjacka? Här är höstens 10 snyggaste

Tom Cehlin Magnusson

Ta skydd! Årstiden för regn och rusk är snart här. Café listar de tio snyggaste regnjackorna för en varm och snygg höst.

Även om det är lätt att sväva iväg efter den rekordvarma sommaren så pekar alla bevis mot ett och samma håll: hösten är på väg. Och även om man hellre hade plockat fram rocken ur garderoben för härliga höstpromenader, så är risken stor att din regnjacka kommer få jobba hårdare än något annat av dina höstplagg.

Viktigt därför att du har en regnjacka som inte bara skyddar mot oväder, men som också är snygg när solen kikar fram. Café har plockat fram tio snygga regnjackor i olika prisklasser och stil.

10 snyggaste regnjackorna hösten 2018

Tretorn och Naturkompaniet lanserar en helt nedbrytbar regnjacka.

Tretorn 

Anrika Tretorn kommer med flera innovativa regnjackor i höst. Man släpper tillsammans med Naturkompaniet en regnjacka som är helt vatten- och vindtät, men också helt nedbrytbar – inklusive dragkedjan. Jackan är en del av ett längre samarbete med Naturkompaniet där man tillsammans tar fram hållbara produkter som värnar om miljön.

Pris: 1 599 kr, läs mer och köp här.

Tretorns Arch Jacket är en av flera regntäta modeller i höst.

Tretorn

… men man är inte klara där. I höst lanserar man också höst- och vinterjackan Arch – en funktionsjacka gjord för storstadslivet. Jackan är en fodrad parkasmodell och är vatten- och vindtät samtidigt som den ska kunna andas. Arch-jackan är också producerad av återvunnen polyester och återvunnen plast från havet.

Pris: Arch släpps i november och kommer kosta mellan 2 500-2 700 kr.

Stutterheim gör prickig version av sin klassiska regnjacka.

Stutterheim x Happy Socks

Alexander Stutterheim hade en tung sommar, den infernaliskt varma sommaren blev naturligtvis extra svettig för regnrockstillverkare. Men gladare tongångar skymtas redan nu när hans företag gör ett samarbete med strumpmakarna på Happy Socks. Tillsammans har de gjort en prickig regnrock med Stutterheims sedvanliga kvalitetsstämpel för att kunna bemöta även regnrusk med en solig inställning.

Pris: 3 500 kr, läs mer och köp här.

Vans gör regntäta jackor för hösten 2018.

Vans

Om du tycker att den vanliga regnjackan känns allt för mycket varm saft och mariekex så har Vans lösningen: i september släpper det amerikanska skoföretaget en kollektion med vattentäta skor och kläder med sedvanlig streetkänsla. Förutom fodrade skor i vattenavstötande läder och mocka med ett värmebevarande lager mellan sulorna utgör kollektionens jackor ett utmärkt skydd mot vind, regn och kyla.

Pris: 1 199-1 499 kr, läs mer och köp här.

Skotska Mackintosh gör de mest klassiska regnrockarna som går att köpa för pengar.

Mackintosh

Det är naturligtvis omöjligt att rekommendera regnjackor utan att inkludera originalet, regnjackornas regnjacka: Mackintosh-rocken. Ett plagg så klassiskt att namnet på företaget blivit synonymt med själva produkttypen. Skotska regnrockstillverkaren Mackintosh har sålt sina gummitäckta rockar sedan 1823 – och gör jackorna än i dag för hand i fabriken i Cumbernauld utanför Glasgow.

Pris: 9 499 kr, läs mer och köp här.

Arket gör regnjacka i beige.

Arket

… men om du inte har plånboken för originalet så har svenska Arket gjort en fin hyllning. Tre lager av vattentätt nylon, tejpade sömmar och elegant design gör Arkets ”car coat” till en regnjacka du inte behöver skämmas för när solen kikar fram.

Pris: 1 900 kr, läs mer och köp här.

Adidas Spezial-kollektion för hösten 2018 är inspirerad av Englands acid house-scen.

Adidas Spezial

Spezial är en specialkollektion från Adidas där man rotar i sina egna arkiv för att hitta gamla guldkorn, och göra nya samlarobjekt. Denna höst är kollektionen inspirerad av ”the second summer of love” – sommaren 1988 då rave- och acid house-kulturen tog över Storbritannien. Adidas var ett av favoritvalen för alla househuvuden som dansade sig genomsvettiga på klubbar som The Hacienda, Shoom och Trip.

Denna silvriga anorak sätter inte bara stilen för nostalgirejvaren, den nedpackningsbara jackan har också en vattenavvisande finish som skyddar mot regn och rusk – eller kroppskondens från en fullpackad klubb.

Pris: 1 799 kr, läs mer och köp här.

Regnanorak från COS.

COS

Om du redan saknar regnet från årets Way Out West-festival så har COS lösningen: en uppjackad festivalponcho som får dig att se ut som Liam Gallagher och en pingvin, samtidigt. En look man inte visste att man drömde om, men som är svår att motstå nu när man vet att den finns.

Pris: 1 350 kr, läs mer och köp här.

Norse Projects gör genomskinlig regnjacka.

Norse Projects 

Hippa danskarna på Norse Projects vill naturligtvis kasta in sin hatt i regnringen: deras Anker-jacka är en av de snyggaste regnjackorna på marknaden, och hakar i den genomskinliga trend vi har sett mycket av den senaste tiden. Jackan är gjord tillsammans med danska Elka Regntøj som gjort regnkläder sedan slutet av 50-talet.

Pris: 2 190 kr, läs mer och köp här.

Acne Studios gör vinterkläder tillsammans med Fjällräven.

Acne Studios x Fjällräven

Ett av höstens mest uppmärksammade samarbeten är det helsvenska samarbetet mellan de hippa modeproffsen på Acne Studios och friluftspionjärerna Fjällräven. Förutom nya tolkningar av Fjällrävens klassiska Kånken-ryggsäck och Expeditionsjacka har även Acne satt sin egna prägel på exempelvis denna vattenavstötande anorak.

– Jag växte upp med Fjällräven och har liksom många andra svenskar en relation till varumärket. Det står för något speciellt och det var intressant för mig att ha en åsikt om de plaggen och försöka skapa något nytt. För mig är det också tillfredsställande att göra projekt utanför modevärlden. Det här känns genuint och på riktigt, säger Jonny Johansson på Acne Studios om samarbetet.

Pris: 4 500 kr, läs mer och köp här.

Stå ännu bättre rustad inför hösten:

5 hetaste frisyrerna för män hösten 2018

Därför är gul höstens trendigaste färg

18 bästa filmerna att se fram emot hösten 2018

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.