Game of Thrones-stjärnan: ”Två killar har velat ta en selfie i duschen med mig”

 |  Publicerad 2015-04-13 09:00  |  Lästid: 2 minuter
jaimelannister

Nu är det äntligen dags! Första avsnittet från säsong 5 av Game of Thrones släpps natten mellan söndag och måndag och förväntningarna är skyhöga som vanligt. Café har träffat en av stjärnorna från serien, dansken Nikolaj Coster-Waldau.

* * *

Nikolaj Coster-Waldau, som spelar Jaime Lannister i serien, har sedan intåget i Game of Thrones fått en rejäl karriärboost. Erbjudanden om framtida roller har trillat in på löpande band hos dansken.

– Det har ju hjälpt mig mycket i karriären. Rollen mot Cameron Diaz i ”The other woman”, den fick jag ju enbart för att regissören Nick Cassavetes troget ­följer Game of Thrones. Jag är oerhört tacksam och glad av att få vara en del av det som är Game of Thrones, säger han.

Nikolaj tillhör den skara av skådespelare som varit med från det första avsnittet av serien och hans karaktär har överlevt en hel del under seriens gång. Han har varit tillfångatagen, blivit jagad av en björn, fått sin hand avhuggen och otaligt antal gånger tvingats svinga sitt svärd för att överleva.

Som skådespelare i Game of Thrones lever man ständigt i en ovisshet huruvida ens karaktär kommer att överleva säsongen.

– Många karaktärer dör, karaktärer man inte vill ska dö för att man gillar dem. Men samtidigt är det det som gör serien så bra. Jag skulle nog vara väldigt naiv om jag tror att min karaktär klarar sig till det bittra slutet av serien men vi får se helt enkelt.

lannister

Jaime Lannister har fått träna upp sin vänstra hand då högern är borta och ersatts med en guldprotes.

* * *

Game of Thrones är HBO:s mest populära serie någonsin och förväntningarna är givetvis stora inför den femte säsongen. Populariteten hos serien är något Nikolaj Coster-Waldau märkt av i och med alla dess fanatiska fans.

– Det är så globalt, jag kan inte gå någonstans i världen i princip utan att det kommer fram någon. Jag blir fortfarande lika förvånad varje gång det händer och det är verkligen fantastiskt att vara en del av något som når så många människor.

Till och med i duschen har folk kommit fram till honom.

– Två gånger har det hänt att karlar i duschen på gymmet tittat på mig och sagt: ”Är det du? Vad gör du här?”. För att sen fråga: ”Får jag ta en selfie?”. I duschen!

Men till en början var det ingen självklarhet att serien skulle bli den succén den är i dag. Framförallt inte för Nikolaj.

– Förra året när jag var i Australien och filmade så insåg jag hur galet det var. Det var egentligen först efter säsong tre som jag verkligen insåg hur stort det faktiskt är.

Och det är locket på när det kommer till att prata om den kommande säsongen.

– Hela femte säsongen för Jaime är en enda stor överraskning för bokläsare för ingenting är från böckerna. Hela Jaimes storyline i den kommande säsongen är D.B Weiss och David Benioffs uppfinning, säger Nikolaj Coster-Waldau.

Henrik Malmberg

* * *

Läs mer!

Den ultimata appen hjälper dig hålla koll på detaljerna i Game of Thrones

Förvandla ditt liv till en Wes Anderson-film – med musiken från filmerna

11 ondingar från barnprogram som fortfarande ger oss kalla kårar

Säg hej till Hollywoods nya stilikoner

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:42