Hoppa till innehåll

Lalle Johnson: ”Jag har aldrig skämts för något jag har köpt”

cafevik

Stilikonen och frilansstylisten Lalle Johnson har modet in i fingertopparna. Men han bryr sig mindre och mindre om märken – och tycker att det är gammeldags att utnämna någon till Sveriges bäst klädda. * * * Vad gör du på dagarna? – Jag har jobbat som stylist och fashion consultant sen början på 80-talet, så mina dagar … Continued

Lalle-Johnson-stylist

Stilikonen och frilansstylisten Lalle Johnson har modet in i fingertopparna. Men han bryr sig mindre och mindre om märken – och tycker att det är gammeldags att utnämna någon till Sveriges bäst klädda.

* * *

Vad gör du på dagarna?

– Jag har jobbat som stylist och fashion consultant sen början på 80-talet, så mina dagar har oftast möten eller jobb inbokade. Oftast gäller det planering inför kommande jobb eller klädplock och idéer som körs igenom med diverse fotografer.

Hur länge har du varit intresserad av mode och stil?

– Sen tonåren. Då ska man veta att jag var tonåring på 70-talet, ung man på 80-talet och familjefar på 90-talet!

Hur skulle du beskriva din klädstil?

– Klassisk, klädd, lite sjavig ibland. Jag gillar att bryta av!

Vilken är din favoritbutik i Sverige?

– Nu kan jag bara uttala mig om Stockholm, så Gabucci förstås, som jag samarbetar med när det gäller min egen kollektion. De har en bra mix med en vacker lokal, och sist men inte minst ett härligt gäng grabbar som jobbar där.

Och din favoritbutik utomlands?

– Min älsklingsbutik Curatolo i Milano finns inte kvar, efter att geniet Mauro Curatolo gick bort för ett par år sedan. Den butiken slog allt, så jag väntar… !

Vilka märken gillar du?

– Jag blir mindre och mindre märkesfixerad, Jag gillar välgjorda, skräddade kvalitetsplagg, men ska jag nämna ett så blir det mitt eget Mr Johnson’s Wardrobe, som har allt det där tycker jag, haha.

Varifrån hämtar du inspiration?

– Från överallt i vardagen.

Har du någon stilförebild?

– Inte just nu!

Sämsta klädköpet någonsin?

– Så många att det inte finns plats att skriva på.

Vilket plagg skäms du mest över att ha ägt?

– Jag har ångrat köp, men aldrig skämts för något.

Vilket nutida plagg skulle du aldrig ta på dig?

– Jeansjacka.

Vem klär sig bäst i Sverige?

– Svårt att svara på en sån fråga, det känns lite gammeldags på något sätt! Det känns bättre att prata om skön stil istället. Då kan vi ju nämna det unga gardet som Saman och Dag, Qhris, mina söner förstås, Andreas W, Oliver D, Alex på Gabucci och så vidare. Och de lite äldre Thomas Sandell, Måns På Gabucci och fotografen Kalle Gustavsson.

Jonatan Loxdal

* * *

Läs också!

Metros moderedaktör Martin Hansson: ”jag skulle aldrig sätta på mig svarta tajta jeans”

Kalle Wahlström: ”jag blev modeintresserad av att äta antidepressiva”

Björn Borgs kommande kollektion är mer spejsad än någonsin

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.