Ginfavoriten Stockholms Bränneri släpper Martini

Stockholms Bränneris Martini

Stockholms Bränneri är tillbaka med ännu en stilren flaska för barskåpet.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-03-23 10:47  |  Lästid: 2 minuter

Med sin medvetna och snygga paketering har Stockholmsdestilleriet Stockholms Bränneri på bara några år blivit en av Sveriges hetaste ginproducenter. Förutom storsäljarna i sortimentet Dry Gin och Emil Åreng-favoriten Oak Gin har Stockholms Bränneri gjort sig ett namn via Aperol-dödaren ”Röd”, sin populära G&T-glögg och senast i julas en Negroni.

Nu är det dags för innerstadsdestilleriets nästa lansering och den här gången är det en färdigblandad variant på drinkklassikern Dry Martini som innehållsförgyllare i den patenterade medicinliknande flaskan.

Tillsammans med Charlotta Berggren på Spriteriet har man tagit fram en skandinavisk tolkning av spritklassikern. Stockholms Bränneri själva beskriver den färdigblandade, buteljerande drinken som en ”perfekt ratio mellan Stockholms Bränneri Dry Gin och Spriteriets torra vermouth.

LÄS OCKSÅ: Så blev Stockholms Bränneri Sveriges trendigaste gindestilleri

– Enbär, koriander, fläder, angelikarot och ljung från ginen möter malört, sjögräs, vild oregano och pors från vermouthen i en fantastisk skandinavisk smakexplosion. Charlies Vermouth ger en otrolig sälta och mineralitet vilket gör sig perfekt ihop med vår gin i en Dry Martini, säger Calle Wikner på Stockholms Bränneri.

Den färdigblandade Dry Martinin behöver bara röras på is innan servering, för att sedan hällas i ett välkylt glas och garneras med en oliv eller en bit citronzest.

– Rör vår Martini på is i 20 sekunder, så kommer du få en perfekt urvattnad Martini att avnjuta hemma. Vi vill ge er samma möjlighet att dricka drinkar av den bästa kvalitén hemma som ute på den främsta cocktailbaren, säger Erik Hasselgärde, produktutvecklare på bränneriet.

Den färdigbuteljerade Martinin släpps på Systembolaget (nr. 5103502) den 30 mars och kostar 266 kronor för en 50 centilitertsflaska med en alkoholhalt på 35 %.

Dry Martini, drinkrecpet

Du behöver:

6 cl Stockholms Bränneri Martini
Is att röra på
Väl kylt glas direkt från frysen
Oliv eller citronzest till garnering

Gör så här:

Rör din Martini på is i 20 sekunder och häll sedan upp i ett välkylt glas och garnera. Njut av en svensk hantverksdrink!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-23 10:50