Kaffe som för många är morgonens höjdpunkt är inte bara gott och har en uppiggande inverkan på oss. Kaffe innehåller dessutom mycket antioxidanter vilket är en extra bra egenskap nu under förkylningarnas prime time. På ett lätt och billigt sätt kan du dessutom göra kaffet ännu godare och nyttigare – här är 4 tips.
Bikarbonat neutraliserar
Kaffe är ganska surt och kan uppröra magen hos vissa. Addera några nypor bikarbonat i koppen så höjs PH-värdet.
Salt fixar smaken
Smakar kaffet lite beskt? Tillsätt en nypa salt eller två så försvinner beskheten utan att kaffet för den delen smakar salt.
Krydda med ännu fler antioxidanter
Att tillsätta en krydda i kaffet ger inte bara en annan smak av det, en hel del kryddor är dessutom fyllda med antioxidanter. Ingefära, kardemumma eller kanel är extra bra för ditt immunförsvar.
Kokos i koppen
Kokosfett sägs höja din naturliga förbränning – och innehåller mycket antioxidanter. Att tillsätta 1-2 teskedar i koppen bidrar både till smaken och immunförsvaret.
Med det sagt, hämta nu en kopp kaffe och låt dagen börja på riktigt!
Artikel först på Allers.se