9 frågor vi ställer oss efter att ha sett nya Star Wars-trailern

Anders Modig  |  Publicerad 2015-04-17 13:57  |  Lästid: 3 minuter
starwarsstart

Den nya Star Wars-trailern The Force Awakens släpptes igår kväll, och det är inte den bästa av trailers – men den väckte ändå den Star Wars-björn som sover i oss. Här är 9 tankar som drabbade oss efter att ha spanat in teasern.

* * *

1. Kraschad Imperial I-Class Star Destroyer

starwars1

Första scenen i trailern är magisk. Kameran panorerar med klassisk Star Wars-musik och stannar upp vid den kraschade Imperial I-Class Star Destroyern. Men hur har skeppet kraschat? Och varför?

2. Vem är det som pratar?

darthvader

Darth Vaders legendariska mask liknar ett gammal skeletthuvud och samtidigt börjar en röst prata. ”The Force is strong in my family. My father has it, I have it, my sister has it. You have that power too.” Men vem pratar? Vår gissning: Luke Skywalker. Men den svårare frågan, till vem pratar han?

3. Juletider

christmas

Jul?! Det är ju för långt dit. Ska vi behöva vänta så länge? Så många månader. Så många dagar.

4. Diktator och Stormtroopers-ansiktslyft

stormtrooper

Stormtrooperna har fått en liten ansiktslyftning. Men det viktigaste, vem är personen i bakgrunden? Diktator-mätaren ger utslag när den här mystiska personen står framför en hel armé av Stormtroopers och en röd mäktig flagga med en märklig symbol i bakgrunden.

5. Vem är detta?

tjej

Rösten vi nämnde tidigare pratar till någon, men vem? Är det tjejen på bilden mån tro? Är hon kanske dotter till Luke Skywalker? Många frågor, få svar.

6. Bad guy

badgut

Vem är det här? Och varför känns hen redan som den coolaste figuren i filmen?

7. Lando Calrissians son?

lando

Han var med redan i den första trailern och han är med flera gånger i den här. Vem är han? Lando Calrissians son? Och varför har han en Stormtrooper-dräkt på sig? Är det här första gången vi får träffa någon bakom Stormtrooper-dräkten? Eller har han bara gått undercover likt Luke Skywalker och Han Solo gjorde i Stjärnornas Krig?

8. Shining armor

sniper

Okej, det här är nog den coolaste figuren i filmen. Någon slags blank Stormtrooper-dräkt med en mantel och något fräckt vapen. Ond eller god? Vi vet inte men vi är sålda.

9. ”Chewie, we're home.”

hansolo

Han Solo! Och Chewie! Och Han Solos replik: ”Chewie, vi är hemma.” Det är här det bästa. Det hade räckt med den här scenen och längtan till jul och filmens premiär hade varit större än en 10-årings väntan på tomten.

Se hela trailern här.

Henrik Malmberg

* * *

Läs mer!

Andrev Walden: Därför är Entourage en ovanligt onödig film

Filmscenerna som skrämde livet ur en som ung – några gör det ännu

De 17 bisarraste filmerna som någonsin spelats in

11 ondingar från barnprogram som fortfarande ger oss kalla kårar

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:41