Hoppa till innehåll

Mr. Usagi Dry Gin

Behöver man skriva om ännu en Svensk gin? Ja, faktiskt. Just nu kommer det en uppsjö olika gin från väldigt många olika destillerier och den stora anledningen är ju att vi faktiskt är väldigt bra på att göra gin i Sverige så även gänget bakom Mr. Usagi dry gin. Nära min gamla hemtrakter i Jämtland … Continued

Behöver man skriva om ännu en Svensk gin? Ja, faktiskt. Just nu kommer det en uppsjö olika gin från väldigt många olika destillerier och den stora anledningen är ju att vi faktiskt är väldigt bra på att göra gin i Sverige så även gänget bakom Mr. Usagi dry gin. Nära min gamla hemtrakter i Jämtland så görs denna gin med tydliga toner från Asien och framförallt Japan. Sanshopeppar (har tydliga toner av citrus, yuzu och även grape) tillsammans med citronzest gör att denna gin får en härlig fräschör, balansen är ändå klassisk dry gin men syran är påtaglig och jävligt bra, tillsammans med sencha te blir denna gin en riktig pang-gin. Väl värt att införskaffa till spritskåpet om du vill göra en bra Vesper Martini i dessa Bond-tider eller en mer asiatisk GT med rötterna i Jämtland.

Går att köpa här.

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.