Mexikos stjärna får oväntad Pablo Escobar-behandling

Crème de la Kreml är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-VM 2018! Häng mé!

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-20 13:59  |  Lästid: 3 minuter

Café  hårdbevakar VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland. Med tre dagar kvar till Sveriges match mot Tyskland passar vi att blicka bort från rapporteringen kring det svenska landslaget.

1. Midos Twitter håller absolut världsklass

Kommentar: Den gamla Zlatan-vännen och Ajax-antagonisten, egyptiern Mido är den av alla gamla avdankade fotbollsstjärnor – ”FIFA legends” – som presterar absolut bäst innehåll på Twitter. När han inte kritiserar Englands tidigare förbundskapten Roy Hodgson för att Harry Kane slog hörnorna under fotbolls-EM 2016 lägger han upp världsklasselfies med andra avdankade fotbollslegender – inte sällan själv iklädd färgglada solbrickor.

Under VM har följande avdankade stjärnor utsatts för Mido-selfien. Eller vad sägs om följande namn: Ian Wright, Hatem Trabelsi, Arsène Wenger, Deco, Original-Ronaldo, Didier Drogba, Michel Salgado, Patrik Andersson, Iker Casillas, El-Hadji Diouf, Figo. Vi har samlat alla Midos stjärnselfies i en egen artikel HÄR.

 

2. Mexikos ålderstigna stjärna får Pablo Escobar-behandling

Kommentar: Mexikos 39-åriga försvarare Rafael Márquez blev med sitt inhopp mot Tyskland den tredje spelaren i världshistorien att ha spelat fem mästerskap (de andra två är Tysklands Lothar Matthäus och Spaniens Antonio Carvajal). Men det är inte rekordnoteringen som uppmärksammats mest för. Förra året var Márquez inblandad i en skandal, när han anklagades av det amerikanska finansdepartementet för att ha hjälpt en mexikansk drogkartell att tvätta pengar. En anklagelse som lett till att Rafas VM-vistelse har… komplicerats.

För sin påstådda inblandning i knarkkartellen får han inte beblanda sig eller synas med amerikanska bolag, skriver New York Times. Här är några av grejerna på Márquez omvända VM-rider:

Han får INTE dricka samma vatten som lagkamraterna (vattnet har Coca-Cola loggan)

Han får INTE bli utsedd till matchens lirare (Budweiser sponsrar)

Han får INTE träna i samma tröjor som övriga landslaget (sponsorskäl även här)

Han får INTE synas på foton med amerikanska reklamskyltar (vilket är majoriteten av mästerskapets reklamskyltar)

Tufft för Rafa, som själv tidigare har nekat till anklagelserna.

 

3. Riktiga vinnare städar efter sig

https://www.instagram.com/p/BkPL8hmgw_L/?taken-by=433

https://www.instagram.com/p/BkOFn8EAnPU/

Kommentar: Janne Andersson småplockande till städning i omklädningsrummet efter Sveriges avancemang till VM gjorde honom mäkta populär bland svenskarna – ”Titta, Janne är som oss!”. Det verkar vara nåt med skrällsegrar och att städa. I går spöade Japan, något överraskande, Colombia och Senegal segrade, också där något överraskande, över Polen. Först den till närmsta bar för att fira segern på det traditionella sättet med en halvliter öl? Nej, nej och nej – här ska fan städas, tyckte de senegalesiska och japanska fansen. Fint, gulligt och beundransvärt tycker Cafés VM-svep!

*BANK-IGT: Poetiskt och högfärdigt – utan att missa mål.

 

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 7: Fansen söp upp all öl i Novgorod – hyllas av Lustig

Dag 6: Neymars Ramenfrisyr – Sydkoreas tröjbluff – Lauls ensamma soff-VM

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

 

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-21 13:19