Den som inte blir glad av bilden på Higuita och Valderrama är död inombords

Café hårdbevakar VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-25 11:43  |  Lästid: 3 minuter

VM går idag in i sista gruppspelsspelsomgången, och nu ska det ska avgöras vilka lag som tar sig till åttondelsfinal och vilka lag som får boarda planet hemåt i besvikelse. I dagens VM-svep konstaterar vi att Colombias 90-talsspelarreliker Higuita och Valderrama skänker fluffig glädje till VM, vi hyllar magasinet Offside för deras VM-bevakning och vi tycker att ”Polis-Janne” borde blivit utvisad för sin hockeyboarding.

1. Offside gör VM:s roligaste – och bästa – bevakning

Offside jobbar ofta med det skrattsäkra konceptet överraskningsväckningar i sina tvoddar från fotbolls-VM. Foto: Offside.
Offside jobbar ofta med det skrattsäkra konceptet överraskningsväckningar i sina tvoddar från fotbolls-VM. Foto: Offside.

Kommentar: Fotbollsmagasinet Offside, med Johan Orrenius och Anders Bengtsson i spetsen, storsatsar på fotbolls-VM. De släpper poddar varje dag, skriver längre texter, skriver stridsropskrönikor på matchdag och blixtkrönikor på slutsignal. Dessutom får vi följa med de mycket roliga chefredaktörerna Orrenius och Bengtsson i rörlig tvoddform. Duon lägger upp flera korta klipp varje dag, där vi bjuds på lite av varje; bakom kulisserna, humoristiska sidospår och folkbildande lektioner i varför sydkoreanska spelare skrivs på olika sätt i Europa och Asien. Inte sett Offside tvoddar än? Då rekommenderar vi att du börjar avsnitt 12, där en frustrerad Johan Orrenius väcks av Anders Bengtsson och tvingas dra en anekdot om Peter Wettergren (han gör det med bravur, Orrenius) på väckningsuppstuds. Roande!

Sugen på mer Offside? Vi hörde tidigare under VM av oss till en desperat Anders Bengtsson som svarade väldigt roligt om teknikhaveriet med Offsides podcast.

2. ”Polis-Jannes” brutala boarding

Kommentar: Efter den – på alla vis – bisarra avslutningen av Sverige-Tyskland sprang tyska ledare, däribland den gamla storspelaren Oliver Bierhoff, fram mot den svenska bänken och hånade svenskarna. Tumult uppstod och Janne Andersson och Pontus ”Ponne” Jansson var rejält irriterade på tyskarnas bristande sportsmanship. Handgripligen mest förbannad var dock den svenska säkerhetschefen Jan Gustavsson som smäller på en riktig jäkla hockeyinspirerad boarding mot en tysk ledare. Raka armar och den biten – dessutom på fel tysk ledare! En tackling som hade resulterat med MINST fem minuters träbank i hockey. Heta känslor och besvikelse i all ära, men VM-svepet tycker inte att det är värdigt en säkerhetschef att tappa fattningen på hockeyvis.

3. Bröderna fluff eller två Fifa legends?

Kommentar: Colombia lekte hem segern mot ett gravt underpresterande Polen. På läktaren satt Colombia och VM:s fluffigaste frillor 1990 och 1994, René Higuita och Carlos Valderrama. Cafés VM-svep tycker Tutto Baluttos Gusten Dahlin fångar känslan i bilden på Colombias bröderna fluff förnämligt.

Äh, vi kör en legobild på Colombias finaste också. Fan vilka glädjespridare dom är, Higuita och Valderrama!

4. Upprivet svenskt fan sammanfattar känslan på slutsignal mot Tyskland

Kommentar: Det virala ”Hamrén, jag orkar inte mer!”-fanet sammanfattade besvikelsen vi alla kände efter att Sverige åkte ur fotbolls-EM 2016. På sättet matchen utspelade sig blev förlusten mot Tyskland en av Sveriges allra tyngsta idrottsförluster genom tiderna. Den är, utan tvekan, på samma nivå som Vitryssland-debaclet i Salt Lake City OS 2002 och den smärtsamma övertidsförlusten mot Senegal i fotbolls-VM samma år. Reportern behöver bara ställa den ledande frågan ”känslan?”, sen sammanfattar det svenska fanet precis allt det vi alla kände: ”FEM MINUTER?!”.

*BANK-IGT: Poetiskt och högfärdigt – utan missa mål.

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 10: Videon på Bergs sons tårar när pappa gör VM-debut berör världen

Dag 9: Pinsamma Pepe är fotbollsvärldens största ärkegris – här är värsta filmningarna i VM

Dag 8: Mexikos stjärna får oväntad Pablo Escobar-behandling

Dag 7: Fansen söp upp all öl i Novgorod – hyllas av Lustig

Dag 6: Neymars Ramenfrisyr – Sydkoreas tröjbluff – Lauls ensamma soff-VM

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:37