Hoppa till innehåll

Dagens Nyheter försöker skapa sin egen version av ”sex getingar”

Joakim Almén

I dagens fullmatade VM-svep behandlar vi allt efter Sveriges bästa landskamp sen, ja när? Vi uppmärksammar tre spektakulära målvaktsingripanden, berättar om spelet bakom Anders Svenssons uppmärksammade tacos-instas och konstaterar med STOR glädje att Henrik Brandão Jönsson är tillbaka. Häng mé!

Café hårdbevakar VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland.

1. Sveriges supermatch skapar nya – tidlösa – memes

Kommentar: Som sig bör när Sverige skapar idrottsklassiker finns det en hel bildsekvenser för den meme-vänliga att gotta sig i. Här är några att ta med sig från gårdagens – på alla vis – perfekta match.

https://twitter.com/Mickedanielsson/status/1012007074287538176

2. Mexiko och Sydkoreas VÄRMANDE förbrödring

Kommentar: Sydkorea stod för VM:s i särklass största skräll när man slog ut Tyskland, och därmed räddade ett vingklippt Mexiko kvar i turneringen. De här videorna talar sitt tydliga kärleksspråk för hur mexikanerna kände inför faktumet.

3. Det luriga spelet bakom Anders Svenssons tacosuccé på Instagram

https://www.instagram.com/p/BkiKjVBhwR6/?taken-by=iamanderssvensson

Kommentar: Café kan bjuda på inside bakom Anders Svenssons Instagam-succé, där han lovar att han ätit sin sista tacos om Sverige inte piskade Mexiko i ödesmatchen. Ett roligt tacovad som i stort alla skrev om, ja till och med brittiska BBC. Nu blev det ju inte så och självklart kom en Instagram där Svensson glatt konstaterade att det bara är att Santa Maria vidare i livet.

Drygt tre timmar innan det virala, första, tacoinlägget fick Café en exklusiv intervju med Anders (i alla fall enligt Anders, som sa att han ”i princip tackat nej till allt inför Mexiko”). När intervjuupplägget presenterades sa Anders direkt: ”Är det nåt om tacos?”. Och visst, nåt om tacos var det. Efter att Anders bjussat rejält på sig själv (tack Anders, du är underbar!) och ställt upp på det ”Slutgiltiga taco-testet: hur mycket Svensson är Taco-Anders” pratade vi en del kring smeknamnet och kom fram till att hans inställning – att leva med det, och att bjuda på det – är den enda rimliga, och att han borde bjuda på NÅGOT inför Mexiko. Anders var på Coop i samband med intervjun… kanske var det här idén till den virala tacosinstan föddes?

https://www.instagram.com/p/Bkft0c9hA9r/?taken-by=iamanderssvensson

4. Henrik Brandão Jönsson är tillbaka!

https://www.instagram.com/p/BkjvgsCgnua/?taken-by=dagens_nyheter

Kommentar: Att en av Brasilien-VM:s stora snackisar, DN:s flamboyanta Brasilienkorre Henrik Brandão Jönsson roddade en livesändning på DN:s Facebook redan när Brasilien spelade sin premiärmatch i VM verkar i princip alla ha missat, inklusive Cafés VM-svep. I går hade Brandão tagit sig till Mexiko City för att livesända igen. Med Brandãos inledande ”halllouw, hallouw, hallouuuw!” fattar man direkt: här har vi med 18 jävla karats GULD att göra. Resten är bara enastående uppvisning i vad som gjorde Brandão så populär under Brasilien-VM. Kika bara på det utklippta ”En korean! Här är en korean! En korean! En korean hissas!” på DN:s insta så fattar ni.

5. ÄNTLIGEN får målvakterna sin kaka av VM-rampljuset

Foto: SVT.

Kommentar: Det är inte alltid målvakter får speciellt mycket uppmärksamhet. Ofta handlar det om att de är ”stabila, säkra och inger ett lugnt”, lite som Robin Olsen för Sveriges del under VM alltså. Men i går fick vi hela tre målvaktsingripanden värda att lyftas.

Först: Sydkoreas målvakt Jo Hyeon-Woo SUPERboxning som ledde till…

Världens (före detta) bästa målvakt Manuel Neuers supersjabblande dribblingsfötter på offensiv planhalva – vilket resulterade i 2-0 till Sydkorea.

Sen: Serbiens duktiga målvakt Vladimir Stojkovic spektakulära handbollsräddning. Han attackerar liksom spelaren som svenska handbollsmålvakten Johan Sjöstrand gör när franska superstjärnan Nikola Karabatić går på genombrott. Snyggt!

https://youtu.be/rxS-y1MSheI?t=1m16s

6. DN försöker skapa SIN ”sex getingar”

Kommentar: Sex getingar kan väl alla vid det här laget. Glenn Hysén gör en supermatch mot England, ”spelade som en Gud” och begreppet ”Hysénklass” föddes. Därefter kämpar alla svenska tidningar med att hitta SITT sex getingar. Aftonbladet har sin t-shirt: ”jag är +++++” som till exempel Håkan Hellström får efter en spelning på Ullevi. Och nu har Dagens Nyheter försökt att skapa sitt. Fem till alla, alla får fem tyckte DN efter Sveriges 3-0 vinst mot Mexiko i går.

7. Känslosamt svenskt fan i ny viral

https://www.instagram.com/p/Bkibk6Inij1/

Kommentar: ”Det finns gränser, det finns inga ord”. Försök att inte bli berörd av det här svenska fanets känslostorm.

*BANK-IGT: Poetiskt och högfärdigt – utan missa mål.

 

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 15: Den som inte gillar filmerna på en galen Maradona är galen

Dag 14: Nilsson Lindelöf bojkottar media – och landslagsledningen börjar trolla

Dag 13: Den som inte blir glad av bilden på Higuita och Valderrama är död inombords

Dag 10: Videon på Bergs sons tårar när pappa gör VM-debut berör världen

Dag 9: Pinsamma Pepe är fotbollsvärldens största ärkegris – här är värsta filmningarna i VM

Dag 8: Mexikos stjärna får oväntad Pablo Escobar-behandling

Dag 7: Fansen söp upp all öl i Novgorod – hyllas av Lustig

Dag 6: Neymars Ramenfrisyr – Sydkoreas tröjbluff – Lauls ensamma soff-VM

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.